Creatieve berichten over naaien

Liv Jurkje – Inspiratie met gratis patronen

Liv Dress - Sewn by Pienkel - S1

Omdat er op internet zó veel leuke gratis patronen te vinden zijn, besloot ik een serie te maken waarin ik gebruik maak van deze enorme schatkamer. Inspiratie met gratis patronen dus, en tevens een goede stimulans om al deze leuke ontwerpen ook eindelijk eens te maken, in plaats van er alleen maar doorheen te bladeren….

Liv Dress - Sewn by Pienkel - S3

Op het blog Mix it, Make it, vind je bijvoorbeeld het gratis patroon van de Liv Dress (èn van de variant met leuke volants, de Millie Dress). Helaas is het blog op dit moment echter niet bereikbaar, ik hoop dat het gauw weer in de lucht is, het is erg leuk! (EDIT: ik kreeg bericht van de blogster dat het blog als het goed is in september weer online zal zijn!)

Ik maakte deze versie van de Liv Dress met een lieve roze tricot, als jurkje voor niet al te warme zomerdagen… Omdat ons kleutertje nog echt een peuterbuikje heeft, verlengde ik het bovenstukje wat, een naad met aangerimpeld rokje net bóven een peuterbuikje ziet er bij een kleutertje niet altijd even charmant uit.

Liv Dress - Sewn by Pienkel - S6

Het jurkje naaide ik met een tricotnaald en een rekbare steek op mijn B380. De hals en zomen werkte ik simpel en snel af met een tweelingnaald. Huiverig voor een tweelingnaald? Neem hier een kijkje voor tips!

Deze post is één van de eersten van een serie, waarin ik gebruik maak van gratis patronen die online te vinden zijn. Heb je tips voor de serie, dan hoor ik ze natuurlijk graag!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam