Creatieve berichten over naaien

Supersnel Shirt – Inspiratie met gratis patronen

Supersnel Shirt - Pienkel voor BERNINA - S6Zoals je wellicht hebt gezien, ben ik hier bij BERNINA bezig met een serie blogposts over patronen die je gratis online kan vinden. En laat mijn BERNINA-collega Jade nu net een geweldig leuk en simpel patroontje gemaakt hebben! Vorige week publiceerde zij haar post, met gratis patroon voor een supersnel t-shirt, wat ik dus meteen wilde uitproberen.

Supersnel Shirt - Pienkel voor BERNINA - S4

En ze heeft niks teveel gezegd, het shirt met aangeknipte mouwtjes is supersnel klaar. Helemaal aangezien ik de hals niet met een boordje afwerkte, maar gewoon met een klein zoompje. Ik vouwde de stof simpelweg naar binnen toe en stikte het vast met een zigzag. Daardoor werd de hals ook meteen wat wijder, daar houd ik van.

Supersnel Shirt - Pienkel voor BERNINA - S8

Voor de naden gebruikte ik steek 9 op mijn B380, de steek die lijkt op een bliksemschicht, prima voor rekbare stoffen.

Supersnel Shirt - Pienkel voor BERNINA - S2

Qua pasvorm hoefde er helemaal niks gewijzigd te worden, de medium zit als gegoten. Ik gebruikte een restje viscose tricot in vrolijk turquoise, heel comfortabel. Hiervan gaan er zeker nog meer volgen, dankjewel Jade!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

8 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • christiana borgoo

  mooi graag had ik het patroon maat 50 als het mogelijk is .hartelijke dank

 • Nienke de Jong

  Hoi Nicole, Jade antwoordde als volg: “Dat hangt ervan af hoe strak je het shirt graag draagt. Sommige mensen vinden het fijn wanneer een shirt losser zit, anderen hebben liever een strak zittend shirt. Daarom raad ik aan om het patroon te vergelijken met een goed passend shirt uit je kast, daarbij rekening houdend ermee dat de naadwaarde en zomen al in het patroon opgenomen zijn.”

  Ik hoop dat je hiermee geholpen bent!

  Hartelijke groet,

  Nienke

 • Nicole Depoortere

  Super dank je wel Nienke,  als je dit wil voor me doen, ik zoek alvast een leuk stofje uit, in de hoop er zo snel mogelijk te kunnen aan beginnen…

  Groetjes

  Nicole

 • NIcole Depoortere

  Hallo, lijkt me een superleuk shirt, goed vallend en aangenaam om dragen;
  ‘k wil het heel graag maken, is het patroon ook beschikbaar voor een borstomtrek van 128 cm?
  graag uw reactie aub

  MVG
  Nicole

   • Nicole Depoortere

    Super Nienke, dank jewel als je dit wil voor me doen, ik zoek alvast een leuk stofje uit, in de hoop er zo snel mogelijk te kunnen aan beginnen…

    Groetjes

    Nicole

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam