Creatieve berichten over naaien

Vakantiebroek – BERNINA Inspiration

BERNINA Inspiration Pants - Sewn by Pienkel

Sinds enige tijd ontvang ik het BERNINA Inspiration tijdschrift in de bus. In de laatste editie staan allemaal fijne zomerkleren, perfect voor vakantie en andere ontspannen dagen. Sinds ik op kantoor werk en daar dagelijks nette kleren draag, is mijn vrijetijdskleding – om het netjes te zeggen – een stuk meer “casual” geworden, dus ik kon niet wachten om de joggingbroek te maken die er in staat!

BERNINA Inspiration Pants - Sewn by Pienkel

Het is een heel simpel patroontje, zelf op schaal uit te tekenen of te downloaden via BERNINA, de hele broek bestaat maar uit twee delen: een linker- en een rechterpijp. De broek heeft geen zijnaden, alleen binnenbeennaden, een iets verlaagd kruis en elastiek in taille en boordjes.

BERNINA Inspiration Pants - Sewn by Pienkel

Ik koos ervoor om de boordjes onderaan iets anders af te werken dan de instructies aangaven, namelijk niet met een tunneltje en elastiek, maar door het elastiek aan de broek vast te naaien. Eerst sloot ik het elastiek tot een ring, die ik vervolgens aan de binnenzijde van de onderkant van de pijpen vastzette met een grote zigzagsteek.

BERNINA Inspiration Pants - Sewn by Pienkel - S 2

Vervolgens vouwde ik het elastiek een slagje terug naar binnen en stikte ik dat – wederom met een zigzag – vast.

BERNINA Inspiration Pants - Sewn by Pienkel - S 8

Het resultaat is mooi gelijkmatig, en het elastiek kan niet gaan draaien in het tunneltje.

BERNINA Inspiration Pants - Sewn by Pienkel - S 9

Bovenin was ik niet zeker van hoe strak ik het elastiek wilde hebben, dus daar gebruikte ik de manier die in de instructies in het tijdschrift wordt voorgesteld.

BERNINA Inspiration Pants - Sewn by Pienkel Al met al een heerlijk broekje voor vakantiedagen, snel klaar, erg comfortabel en een stuk beter toonbaar dan een oude joggingbroek….

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam