Creatieve berichten over naaien

Een feesthemd!

Ik maakte al enkele kleine hemdjes voor mijn kleine jongens, kijk maar eens hier, of hier.  Altijd leuk als je een patroontje meerdere keren gemaakt hebt, het zit dan wat in de vingers.  Toen de oudste pluszoon enkele maanden geleden zijn communie deed leek het me het ideale moment om eens een groot hemd te maken…  Spannend wel. Ofwel maak ik kleren voor kleintjes, of voor mezelf maar weinig daartussen in!  Ik koos om hetzelfde patroontje te gebruiken als van de kleine hemdjes maar dan voor tieners.  Eens het patroontje toekomen was en het juiste stofje gevonden werd kon ik van start gaan.

Nadat alles geknipt en de nodige stukken verstevigd waren kon het naaien beginnen.  Zorgvuldig werden de puntjes van de kraag gestikt, het beleg vastgemaakt, mijn labeltje er in gestikt en de naden gelockt.  Na wat zwoegen was zijn feesthemd klaar!  Ik koos voor kampsnaps als sluiting, super makkelijk en ideaal om mijn knoopsgatvrees wat te negeren…

feesthemd5

feesthemd4 feesthemd3 feesthemd2 feesthemd1Hij straalde in zijn hemdje op zijn communie, en ik stiekem ook.  Mission accomplished!

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
BERNINA L 450
BERNINA L 450

Thema's met betrekking tot dit bericht

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam