Creatieve berichten over naaien

Een sportieve look voor stoere jongens

orbis-skinny-harem-cicero-vest-1

Mijn jongste zoon is net vier jaar oud en gaat sinds twee weken naar de basisschool. Hij houdt van ‘zachte’ broeken. Hier kan hij lekker in bewegen en hij kan zulke broeken gemakkelijk zelf aan trekken. Toen ik laatst deze joggingstof zag bij de stoffenwinkel, zag ik daar meteen zo’n ‘zachte’ broek in met bijpassend vest. Het is een soort gemêleerde joggingstof met blauw en grijs. Ik koos voor een skinny harem met opvallende zakken. Bij deze broek kun je leuk ‘spelen’ met de coverlock. Hoe ik dat gedaan heb, laat ik jullie in deze blogpost zien.

Bij deze broek naai je eerst de buitenbeennaden, zodat je daarna de bies langs de zakken kunt naaien. Voor de naden en de biezen gebruikte ik de gewone 4-draads-locksteek. Daarna zette ik de bernette 48 in de coverlockstand voor 3 naalden: de 4-draads-coversteek.
Voor een beetje een ‘stoer’ stiksel stik ik op de verkeerde kant van het kledingstuk, zodat de achterkant van de 4-draads-coversteek aan de voorkant van het kledingstuk zichtbaar is.
Nadat ik de biesjes langs de zakken had gestikt met de 4-draads-locksteek, heb ik de biesjes plat gestreken, zodat ik deze kon doorstikken met de 4-draads-coversteek.
Eerder liet ik jullie dezelfde broek al zien, maar dan met de 3-draads-coversteek.

skinny-harem-pants-2

De binnenkant van de zakken bestaat uit één groot patroondeel. Dit stik je in één stiksel vast. Zo heb je een mooi doorlopend stiksel langs beide zakken. Het zakdeel heb ik ook aan de binnenkant gestikt, zodat het ‘stoere’ stiksel aan de buitenkant zichtbaar is.

skinny-harem-pants-3

orbis-skinny-harem-cicero-vest-2

Hier zie je dat het stiksel langs de zakken aan de achterkant doorloopt.

Deze skinny harem broek heeft een schuine valse gulp. Dit vind ik zelf een mooi detail bij deze broek. Maar hoe zorg je ervoor dat je precies op de juiste plaats stikt met de coversteek aan de ‘verkeerde’ kant?

orbis-skinny-harem-cicero-vest-12

Ik heb eerst met mijn gewone naaimachine een hulpstiksel gestikt. Dit hulpstiksel zie je natuurlijk ook aan de binnenkant van de broek en hier heb ik precies overheen gestikt.

skinny-harem-pants-4

Met de naaimachine heb ik met een rechte steek een ‘hulpstiksel’ gestikt aan de goede kant van de broek. Zo kon ik aan de binnenkant van de broek de lijn volgen met de coversteek.

orbis-skinny-harem-cicero-vest-13

De foto’s van deze sportieve outfit wilde ik maken in een park en op een skatebaan vlakbij ons huis. Maar al voordat wij er waren, viel mijn zoontje en was zijn broek vies!

orbis-skinny-harem-cicero-vest-6

Ook voor het vest gebruikte ik het ‘stoere’ coverstiksel. Op de capuchon heb ik met het coverstiksel een tunnel gestikt, zodat er een koord doorheen kan.

orbis-skinny-harem-cicero-vest-3

Op het afdekplaatje voor de coversteek staat een cm-aanduiding. De rand van de capuchon legde ik precies langs de 3-cm-lijn, zodat ik op een vaste afstand van de rand kon stikken. Ik stikte met de drie naalden aan de binnenkant van de capuchon, zodat het ‘stoere’ stiksel aan de buitenkant van de capuchon zichtbaar is.

cicero-vest-1

orbis-skinny-harem-cicero-vest-14

Wil je nog meer foto’s zien van deze outfit? Kijk dan op mijn eigen blog.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam