Creatieve berichten over naaien

Sweater-jurk PDF patroon deel 2: het naaien

Is het een sweater? Is het een jurk? Is het een tuniek? Hoe je het ook wilt noemen, het is heel comfortabel!

In mijn vorige blog liet ik zien hoe ik het PDF patroon uit de Knipmode van augustus 2017 in elkaar heb gezet. Nu is het tijd om de sweater in elkaar te zetten.

P1020324

Aan het patroon heb ik niet veel aangepast. Het achterpand loopt aan de onderkant naar binnen toe, dit heb ik verwijd omdat ik bang was dat deze anders niet mooi om mijn brede heupen zou vallen. Achteraf was dit niet nodig, het patroon valt namelijk heel wijd.

Ik gebruikte voor de sweater twee jogging stoffen van dezelfde kwaliteit en dezelfde kleur. Als basis gebruikte ik een effen grijs met licht zilveren glans. Als accent grijs met zwarte velvet strikjes. In het voorbeeld wordt een stuk paillettenstof gebruikt bovenop het voorpand. Ik heb ervoor gekozen om hier de strikjes stof te gebruiken. Omdat een dubbele laag stof erg dik zou worden heb ik het pand in tweeën geknipt en de panden op deze lijn aan elkaar genaaid. Daarnaast heb ik de mouwen, zak en buitenkant van de capuchon van de strikjes stof gemaakt.

P1020312

Het patroon was gemakkelijk in elkaar te zetten. Voor het naaien gebruikte ik een stretchnaald en een stretchsteek op de bernette 38. Voor het naaien van de zak gebruikte ik een rechte steek. Op de bernette 38 kan je de naaldpositie aanpassen, zo kan je bij het opstikken van de zak vlak langs de rand stikken.

P1020272

P1020273

De onderrand en capuchon werkte ik af met een tweelingnaald. Op de bernette 38 kan je aangeven wanneer je met een tweelingnaald werkt, de machine houdt hier dan rekening mee. Zo kan je geen steek selecteren die niet geschikt is voor de tweelingnaald, hierdoor heb je minder kans dat je naald breekt op het voetje.

P1020297

Het eindresultaat is een comfortabele sweater met een sportieve look. Het patroon is niet ingewikkeld en vrij snel te maken. De trui valt lekker los en door de verschillende panden kan je leuke combinaties met stoffen maken.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
bernette 38
bernette 38

Link dit bericht Trackback URL

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam