Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand oktober

knoopsgathulp-1-e1472385414360

Deze maand ook weer een heel praktisch accessoire van de maand. Geen voetje maar een hulpje. De transporthulp voor knoopsgaten. Voor mij een onmisbaar hulpstuk. Het is een accessoire op herhaling, vorig jaar september was het ook accessoire van de maand. Er is veel vraag naar, maar ook twijfel bij diegene die het niet kennen, of het echt wel werkt, maar het werkt echt.
In het filmpje is goed te zien hoe de transporthulp wordt bevestigt, en hoe het werkt.

Vorig jaar had ik allerlei stofjes laten zien, daarom nu nog een ander stofje, en het moet wel te gebruiken zijn voor mijn beer. Daarom maak ik nu het toch wat kouder wordt voor mijn “Bernina beer” een poncho van fleece.

Knoopsgaten zijn natuurlijk voor knopen, maar je kunt ze ook gebruiken als opening om een lintje of bandje door te rijgen.

Deze poncho is een vierkant van 32 x 32 cm, waarin ik in het midden een opening knip waar het hoofd door kan. Voor de afwerking zet ik hier een boordje op.

Wat met knoopsgaten lastig is, als je ze langs randen moet maken, waar een naad zit, zoals bij jassen, om ze mooi gelijkmatig te krijgen valt dan niet altijd mee.
Met deze transporthulp voor knoopsgaten gaat het eenvoudiger, omdat het voetje dan niet tegen de dikke naad loopt. De knoopsgatenslede zit in de transporthulp, en loopt daardoor eenvoudig over de dikke naad.

DSC03683 (Kopie)

Ik rijg een lintje door de knoopsgaten, en aan iedere kant komen 7 knoopsgaten, dat zijn er in totaal dus maar liefst 28!

Om de knoopsgaten open te maken, maak ik altijd gebruik van de knoopsgatenbeitel, met het houten blokje eronder.

DSC03685 (Kopie)

En dan rijg ik door de knoopsgaten een lintje, maar deze wordt op de hoeken vast gezet met een knoop, en als het even kan gebeurt dit echt wel met de machine, hiervoor gebruik ik voetje 18, de knoop aanzet voet.

products_naehfuesse_header_18

Tot slot stik ik langs de rand, nog een randje van bolletjesband.

DSC03686 (Kopie)

Hiervoor gebruik ik voetje 34, zo kan ik precies zien waar het bandje ligt, en het blijft goed vlak liggen. Ik heb voet 34D met boventransport, dit transporteert beter met de fleecestof.

En dan is de poncho klaar voor de beer.

DSC03687 (Kopie)

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: fleece
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1150MDA
BERNINA 1150MDA
De knoopsgatvoet # 3
De knoopsgatvoet # 3
Knoop-aanzetvoet # 18
Knoop-aanzetvoet # 18
Terugtransportvoet met transparante zool # 34
Terugtransportvoet met transparante zool # 34

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht