Creatieve berichten over naaien

Coverstiksels op meisjeskleding

liv-skirt-rokje-hertjes-herfst-oker-okergeel-1

In mijn vorige blogs liet ik jullie al zien hoe je de achterkant van het coverlock stiksel kunt gebruiken om een ‘stoer’ effect te creëren op de kleding voor mijn zoontjes.  Zoals dit zomers setje, dit t-shirt van restjes tricot en deze sportieve outfit. Maar dit coverstiksel kun je ook gebruiken voor meisjeskleding. Dat laat ik in deze blog zien. Zelf heb ik twee zoontjes, dus ik naai bijna nooit meisjeskleding. Maar als er een meisje jarig is in de familie of in de vriendenkring, dan naai ik graag wat.

Dit herfstig rokje werd een last-minute project. We zouden eens een keer geen kleding als cadeau geven, maar een cadeau kopen. En toen werd het steeds later op zaterdag en het regende, dus we hadden geen zin om nog naar het winkelcentrum te gaan. Dus op het laatste moment besloten wij dat er toch iets genaaid moest worden. En dan is een flinke voorraad stof erg handig ;). Ik haalde wat stofjes op en liet mijn vriend kiezen. Het werd een mooi herfststofje. Ik knipte de stoffen voor het avondeten en ik naaide het rokje toen de kinderen sliepen.

Ik naaide ‘s avonds, dus deze foto is helaas wat donker geworden. Op de foto kun je zien dat ik het rokje met de verkeerde kant naar boven heb gelegd. Ik stik dus aan de binnenkant. Dat is in dit geval heel erg handig, want je kunt gewoon de rand van de zak volgen. Ik gebruikte de 4-draads coversteek, hiervoor heb je 3 naalden nodig.

coverstiksel

En dan krijg je dit mooie effect. Je kunt zien dat ik de zakboord met een gewone rechte steek op mijn naaimachine heb doorgestikt. Dit zou je ook met de coversteek kunnen doen, maar ik was bang dat het dan te druk zou worden.

liv-skirt-rokje-hertjes-herfst-oker-okergeel-snappap-veganleather-label-5

Van snappap maakte ik een labeltje met een sterretje erin. Snappap wordt ook wel vegan leather genoemd. Het lijkt op leer, maar het is een soort papier en het kan gewoon gewassen worden. Ik gebruikte een pons om het sterretje eruit te stansen. Eigenlijk wilde ik een hartje ponsen, maar dat kon niet. Je moet de pons aan de zijkant of aan de bovenkant doen en dan zou het hartje op de zij of op de kop komen.

liv-skirt-rokje-hertjes-herfst-oker-okergeel-snappap-veganleather-label-3

 

Wil je meer foto’s zien? Of wil je zo’n rokje laten maken? Kijk op mijn blog.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: bernette 48, boordstof, elastiek, lockgaren, SnapPap, Tricot
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam