Creatieve berichten over borduren

De upgrade voor B880 en B790 is er!

Het hing al even in de lucht: het bericht dat er een geweldige upgrade zou uitkomen voor de BERNINA 880 en BERNINA 790.

Deze (gekochte) upgrade geeft je B 880 en B 790 geweldige extra’s op de borduurmogelijkheden. En dat niet alleen, ook de nieuw ontworpen Midi-hoop zit  in het upgrade-pakket. De afmeting is net wat groter dan de Oval-hoop, en de Midi-hoop heeft de twist-lock om de ring makkelijk te sluiten en ontgrendelen bij inspannen en loshalen van je te borduren item.

IMG_1329

Deze doos bevat alle “ingrediënten” voor de upgrade, met deze prachtige foto’s is het moeilijk weerstand te bieden.

IMG_1330

Achterop de doos wordt de inhoud van de upgrade opgesomd. En die zijn niet mis! In het vorige blog heb ik al beknopt beschreven wat die extra functies allemaal zijn. En ik kan jullie zeggen: daar word je erg blij van!

IMG_1331

En dit zit er in de doos: de Midi-hoop, een beschrijving hoe je de upgrade precies moet installeren op de B 880 of B 790, een key-card met daarop een code, een DVD waar borduurmotieven op staan en een boekje met de beschrijving hoe je de Midi-hoop op een juiste manier gebruikt.

IMG_1332

De Midi-hoop, erg fijn in gebruik met de twist-lock.

IMG_1336

Tijd voor het echte werk! Met een laptop, PC of zelfs tablet/telefoon kun je aan de slag. Zorg dat je machine helemaal gereed is, en dat de laatste UPDATE (Firmware) reeds is geïnstalleerd. Ook over de update heb ik een blog gemaakt.

Ga naar deze website.

IMG_1337

Klik (of tik) op de groene balk in het scherm.

IMG_1338

Vervolgens opent er een nieuw scherm, en wederom klik (of tik) je op de groene balk in het scherm. Er opent een nieuw scherm, waar je je persoonlijke gegevens en je email adres invult. Er wordt nu ook gevraagd of je de ID van je machine wilt invoeren. Je vindt dit nummer in het set-up menu. Open het set-up menu (de “radertjes in de rechterkolom van het scherm), tik op “machine-settings”, vervolgens kun je op de informatie icon tikken (de i met het cirkeltje), en als laatste tik je dan op “machine ID”. Er verschijnt nu een lange code, schrijf die even op.

De ID van de machine moet je nu invoeren in de bovenste balk, eronder de activatiecode van de bijgeleverde key-card. Ik heb helaas geen foto gemaakt van deze stappen (sorry).

IMG_1339

Stap 3: er verschijnt nu een weer een nieuwe activatiecode in het scherm, en die voer je in je machine in. In het informationscherm (je weet wel, de omcirkelde i), staat ook een “upgrade” icon, tik daar op. In dit veld voer je de code in die je zojuist kreeg op je laptop, PC of  tablet/telefoon. Wees ervan overtuigd dat je de code correct invoert!! Als dat correct is, dan tik je op het groene vinkje om de code te bevestigen.

IMG_1340

En als alles correct is uitgevoerd, dan krijg je ✅ Enabled. Gefeliciteerd , de UPGRADE is succesvol uitgevoerd.

IMG_1341

Vervolgens ontvang je een email met alle gegevens, print deze uit of sla hem goed op. De codes zijn uniek, en horen bij de machine.

Het hele verhaal is samengevat in een video, bekijk het nog eens op je gemak.

Inmiddels heb ik al een kleine verkenningstocht gedaan, en echt…ik ben er super blij mee! Wat is er nu zo fijn/prettig/goed/handig? Om te beginnen het pin-point placement (functie Precisieplaatsing). Zelfs als je werkstuk of stof niet helemaal recht in de ring is ingespannen, dan nog komt het borduur exact op de plaats waar je het wenst. Nog een enorm pluspunt: je hoeft vooraf niet meer de extensie van de borduurpatronen  in .EXP te zetten. Dat betekent dus direct aan de slag als je motieven in bijvoorbeeld .PES of .JEF staan. De meest voorkomende extensies worden gelezen door je machine. En natuurlijk is er nog veel en veel meer.

De komende tijd neem ik jullie mee op ontdekkingsreis en uiteraard pas ik ze toe in een project. Om zo te laten zien hoe compleet je B 880 of B 790 wordt na het installeren van de upgrade.

Informeer bij de BERNINA dealer naar het upgrade pakket, en maak van je B 880 of B 790 een PLUS- uitvoering.

Tot snel en hartelijke groet,

Yvonne.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam