Creatieve berichten over naaien

Geheime zakjes

Ik maakte voor mijn metekindje een plezierig zwierig kleedje.  Altijd leuk om iets voor meisjes te kunnen maken als jongensmama!  Leonne wilde graag een kleedje met zakjes.  Ik snuisterde rond tussen al mijn patroontjes maar ik vond niet echt een patroon naar mijn goesting met zakjes. Dan maar een patroontje aanpassen he?

Wel, ik nam het Sienna patroon van La Maison Victor.  Een kleedje waarvan ik het oorspronkelijke open ruggetje weg liet door het voorpand voor zowel voor- als achterpand te gebruiken, ideaal als herfstjurkje dus.  Voor de zakjes nam ik een contrasterend kleurtje.  Leuk voor als ze toevallig eens zouden komen piepen!

Hoe maak je nu zo’n zakjes?  Wel, je tekent op je stof een zakje, niet te groot en niet te klein.  Daarna leg je de stof dubbel en knip je die 2 keer uit met 1 cm naadwaarde.  Knip je plooilijn van de stof open zo krijg je dus 4 verschillende flapjes.

IMG_1014

IMG_1015

Bepaal nu de positie van je zakjes, niet te hoog en niet te laag.  Speld aan elke kant, op de goeie kant van het rokgedeelte een zakflapje.  Doe dit zowel links als rechts en naai ze vast op 1 cm. (Of gebruik je overlocker hiervoor zoals ik).

IMG_1019

Lock daarna de zijnaden van je kleedje tot aan de zakjes toe, ga daarna mooi rond je zakje met je overlocker tot je weer op je rokgedeelte uit komt.  Lock daarna gewoon de zijnaad van je rokje verder toe.

IMG_1020

Voila, zo krijg je koddige minizakjes in de zijnaad van je kleedje en een blij metekindje!

Meer  foto’s van het afgewerkte kleedje vind je hier.

IMG_1035

leonne1

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigde producten:
BERNINA L 450
BERNINA L 450

Link dit bericht Trackback URL

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam