Creatieve berichten over quilten

Rulerfoot Quiltje, de voordelen van de rulerfoot

Weer een informatief stukje, ditmaal over de rulerfoot #72.

Ik had het voetje al een poosje in mijn bezit, maar door allerhande verhuizingen van onder andere ons en onze dochter naar NL, kon ik niet eerder aan dit fel begeerde voetje beginnen. Wel had ik al een poosje een schets liggen van wat ik ermee wilde gaan doen in een quiltje.

Het is erg veelzijdig maar ik wilde er de eerste keer alleen mallen voor gebruiken die ik in huis had, gewoon eerst eens oriënteren en daarna wat aanschaffen.

Wat ik heb gedaan is het voetje helemaal naar beneden draaien, dan kan je er net mee werken, soms voel je wel dat het voetje een beetje hapt/duwt tegen de mal, maar als je een stukje anti-slipmatje er onder doet is de mal hoger en het probleem opgelost.

collage rulervoet workshop

Met de mallen die ik heb gebruikt kan je dus al deze patronen maken.

IMG_1532 DET

Een van de voordelen is, dat er makkelijk rechte lijnen kunnen worden gequilt, uit de vrije hand kan er gewoon veel makkelijker een wiebeltje in komen.

IMG_3861

 

IMG_3873

Over de ronde vormen blokken met de sashiko patronen en de hoek links bovenin en rechts onderin. (Zie het hele quiltje 3 foto’s terug naar boven)

Langs dit 2 inch malletje en een ander malletje heb ik de sashiko patronen gequilt. Lange lijnen gebogen of recht hebben een best grote moeilijkheidsgraad. Het wiebeltje zoals ik hiervoor aangaf kan er makkelijk in komen, maar het is ook bijzonder lastig om een lange boog goed door te quilten, ik heb zelf vroeger wel met optekenen dit bovenstaande patroon geprobeerd om het daarna gefrustreerd een aantal keer uit te halen en er daarna gewoon helemaal mee te stoppen en voor een ander patroon te gaan. met de rulerfoot en de kleine malletjes ging het zo makkelijk in vergelijking met de lijntjes, dat ik nadat ik er even voorgezeten had om het blokje in te quilten dacht, hè jammer nu al klaar en dat ging snel!

IMG_4087

Hier nog een foto van alle mallen die ik ditmaal heb gebruikt en natuurlijk ook een stuk met de omnigrid liniaal zoals te zien in de eerste foto. Ik ben helemaal om voor dit soort patronen met de rulerfoot en allerlei soorten mallen te gaan werken. Bereid je maar vast voor, hier gaan jullie allemaal meer van horen!!

Volgende week het beloofde stukje over het afwerken van de French Binding aan de achterkant van je quilt.

Dit is het weer voor nu, Quilty Greets, BABETTE.

Volg mij ook op::

Quiltstudio  Babette site

Mijn blog
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes.
Bloglovin
Instagram

Voor mijn lesagenda kijk HIER.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigde producten:
BERNINA aurora 440 QE
BERNINA aurora 440 QE
BERNINA 710
BERNINA 710
Verstelbare rulervoet #72
Verstelbare rulervoet #72
Stiksteekplaat
Stiksteekplaat

Link dit bericht Trackback URL

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam