Creatieve berichten over naaien

Accessoire van de maand december, de smalle kantvoet!

Voor dit jaar het laatste accessoire de maand. Voor deze maand een heel praktisch accessoire! Het is de smalle kantvoet, voetje 10.

Deze voet is heel handig om netjes langs de kant door te stikken. Ook kun je er heel mooi naden mee doorstikken met een tweelingnaald. De geleiding van de voet duwt de naad naar beneden, en loopt precies in de naad, en je naalden lopen mooi evenwijdig langs het stiksel.
Een andere optie is, kant aan elkaar stikken, of biesjes.

Voor mijn beer maak ik een tas, hierbij kan ik een aantal technieken laten zien, en aan het einde van het jaar kan ik alle kleding inclusief beer opbergen in de tas, en evt. makkelijk meenemen als ik bv. een workshop geef om de technieken te laten zien, of als ik naar een beurs ga.

Ik maak de tas voor de spullen van de beer, maar het is een handig maatje om extra in je tas te hebben voor onverwachte boodschappen, hij wordt van katoen gemaakt. De tas is zonder versteviging waardoor hij goed opgevouwen kan worden en makkelijk in je tas past.

De maten 45 cm lang dit is inclusief 3 cm beleg. De tas is 37 cm breed. De tussenstrook is 11 cm breed. De hand vaten zijn 80 cm lang en 2,5 cm breed, dit is de afgewerkte breedte, ze zijn dubbel van stof gemaakt.

Het is ook een handige tas, om een snel kadootje te maken voor Sinterklaas of kerst, en dan natuurlijk personaliseren.

Om de tas te decoreren, wil ik aan de voorkant wat biesjes stikken, ik heb lijnen getekend met krijt, op de lijn omvouwen, en met de kantvoet doorstikken. Door de naaldpositie te verplaatsen kan ik het eenvoudig op de gewenste breedte doorstikken.

Ik heb 5 biesjes gestikt, die ik dan over dwars nog een keer doorstik en verschillende kanten omvouw.

Boven de biesjes komt dan nog een Bernina rood kantje, of eigenlijk 2 kantjes tegen elkaar.

Ik stik ze aan elkaar met een smalle zig – zag. Steekbreedte 2,5 en steeklengte 2. De kantjes liggen mooi tegen het metalen plaatje, het blijft op deze manier netjes recht liggen, en ik kan ze in het midden tegen elkaar stikken.
Dan kan de tas in elkaar, Voor de tussenstrook heb ik een ander stofje gekozen. Zwarte witte stof met een kruis, of de vorm van een plusje, het teken van de Zwitserse vlag. Maar deze moet dan wit met rood zijn, ik stik hem door met rood, en dan het woordje Bernina.

Door de tussenstrook is de tas net iets groter, en dan stik ik de randen ook weer met voetje 10 kort op de kant door.

De stof ligt tegen de  geleiding van de voet, de naald zet ik 2 stapjes naar links, en op deze manier kan ik het randje keurig recht doorstikken. Dan de hand vaten nog en de tas is klaar.

 

En het is een hele verzameling geworden voor de beer, jasje, shirt, rokje, poncho, slaapzak, schommel, kussen, en tenslotte de tas om alles in te bewaren.

Nu nog een project bedenken voor bij de accessoires van volgend jaar, hebben jullie een idee? Ik hoor graag jullie reactie.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: 15 cm bedrukte katoen, 45 cm katoen, kantje 2 stukjes van 45 cm
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
Terugtransportvoet # 1
Terugtransportvoet # 1
Smalle kantvoet # 10
Smalle kantvoet # 10

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam