Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2017 – deurtje #19

In de kersttijd genieten we altijd bijzonder van onze familie. We houden van de gezelligheid van de haard, als het buiten donker en koud is. Dan bakken we samen koekjes, knutselen, doen spelletjes en kijken sprookjesfilms met een extra portie zelfgemaakte popcorn. Daarbij trekken we een klein beetje dichter naar elkaar toe, en genieten we nog wat meer van ons gezin met vier stralende kinderogen, dan de rest van het jaar.

Eleena Dress Bernina Adventskalender (2)

Wanneer dan kerstavond bijna voor de deur staat, begint bij mijn meisjes een hevige discussie, welke outfit ze op deze bijzondere dag moeten dragen. We kleden ons dan niet extreem uitbundig, maar het mag zeker wel een mooie jurk zijn. Steeds vaker betrap ik ze dan bij mijn stoffen-schap en mijn knipdozen. Ze weten, dat ik het leuk vind om voor hun, voor deze bijzondere dag, een jurk naar hun keuze te naaien. Hierbij staat voor mij de gezelligheid voorop. Het kledingstuk mag hun niet beperken, of te warm zijn, als we het ons voor de haard gezellig maken.

Patroonkeuze

Het liefste kies ik patronen, met een twist. Patronen, die eigenlijk heel makkelijk genaaid worden, maar met een bijzondere highlight er in. Het zij een mooie kraag, een bijzondere knipvorm, of in het geval van de Eleena jurk van “Coffee and Thread”, deze buitengewone plooi in het voorpand.

Eleena Dress Bernina Adventskalender (1)

Ik hou van dit patroon. Het nodigt uit om te experimenteren, en heeft, hoe je het ook verandert, altijd een feestelijke touch. Voor mijn meisjes is het natuurlijk nog veel belangrijker, dat zij zich heerlijk kunnen bewegen in de jurk.

Eleena Dress Bernina Adventskalender (6)

Dat betekent dan voor mij, dat het gewoon wel comfortabel móet zijn, wanneer een jurk zo mooi zwiert.

Er zijn leuke patronen, waarbij bijvoorbeeld het bovenpand nogal smal is, die dan aan een wijde cirkelrok aansluit. Deze jurken draaien natuurlijk nog veel beter en geven een enorme bewegingsvrijheid.

Stofkeuze

Ook al is katoen van elke soort voor een feestelijke jurk natuurlijk veel en veel fijner, toch kies ik liever voor een hoogwaardig jersey stof en weet, dat ik mijn meisjes hiermee niet beperk in hun bewegingsvrijheid.

Eleena Dress Bernina Adventskalender (3)

Bovenal blijft het voor mij het belangrijkste, dat mijn meisjes kind kunnen zijn, en in hun kerst-outfit net zo wild, ondeugend, en prachtig kunnen zijn als op alle andere dagen.

Eleena Dress Bernina Adventskalender (4)

Mijn Eleena-jurk heb ik uit fijn, niet geborsteld Nosh sweater stof genaaid. Ik heb, zonder lang na te denken, voor korte mouwen gekozen. De sweater stof past zeer goed bij dit patroon, vind ik. Het heeft nog een beetje meer stijl dan een eenvoudige jersey stof, en brengt hiermee de mooie plooi op het voorpand bijzonder goed tot uiting.

Samenvatting

Om voor mijn eigen meisjes een jurk te naaien voor kerstmis, heeft voor mij altijd iets magisch. Om de sprankelende ogen van mijn kinderen te zien in deze gezellige en toch feestelijke kleding, geeft mij een goed gevoel, en maakt mij trots op mijn kleine, maar fijne hobby.

Eleena Dress Bernina Adventskalender (5)

Patroon: Eleena jurk van Coffee and Threads (in het Duits verkrijgbaar vanaf februari 2018 bij naaiconnectie).

De inspiratie voor deze kleurencombinatie heb ik op het blog Made by Sara gevonden. Ik heb er lang over nagedacht, welke kleuren en stofpatronen ik gebruiken zou. De combinatie van donker groen met een zwart-wit gestreepte stof is gewoon perfect, zodat ik onze jurk uiteindelijk op de zelfde manier heb uitgevoerd en hier heel gelukkig mee ben.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam