Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2017 – deurtje #22

Bernina TAfel

Welkom! Nog maar twee nachtjes slapen en dan staat kerst voor de deur. ūüėČ

De BERNINA adventskalender heeft als thema dit jaar: “feestelijk tafelen”. Nadat we veel mooie dingen voorbij hebben zien komen, wil ik vandaag een¬†leuke kleine¬†geste doen. Ik laat jou zien, hoe je ook, nog maar 2 dagen voor het grote feest, een¬†mooie “give away” voor de tafelgasten cre√ęert.

Traditioneel staat kerstmis voor het feest van de liefde, families die samenkomen en uitgebreid dineren aan een¬†speciaal hiervoor¬†gedekte tafel. Hoe je kerstmis er ook uit ziet, gegeten wordt er altijd. ūüėČ

Ik heb onderscheidende sleutelhangers geknutseld, als kleine attentie voor onze tafelgasten. Eenvoudige functionele voor de mannen, en kleine speelse voor ons vrouwen, als kleine geluksbrenger voor het komende jaar.

Materialen:

Material

  • Knutselvilt, restje leer, kunstleder, Snap pap¬†of Releda
  • Sleutelringen, boekschroeven
  • Gaatjestang, eventueel leernaalden

Mijn materialen heb ik allemaal bij Snaply besteld. Laat jouw creativiteit hier de vrije loop.

Werkwijze:

Allereerst knip je de leerstukken.

De eenvoudige sleutelband voor mannen.

Bernina TAfel

Voor de sleutelhanger voor mannen kun je het beste een paar sleutels nemen om de afmeting te bepalen. Aan de hand van de breedste en langste sleutels, knip je een rechthoek met 0,5 cm. extra uit. Vervolgens markeer je ook nog het midden en stans je met de gaatjestang een gaatje, waar de boekschroef doorheen moet.

Männer

Wie wil, kan de rechthoek nog individueel van een plottermotief voorzien, ponsen of met een soldeerbout bewerken.

De lieve strik sleutelhanger voor meisjes en vrouwen.

Bernina TAfel

Voor de strik sleutelhanger knip je een rechthoek uit van 15 cm. lang en 1,5 cm. breedte. Dat wordt onze strik. Om er een hanger van te maken, hebben we een rechthoek met een afmeting van 3 cm. x 0,7 cm. nodig van hetzelfde materiaal.

Schleife

Nu vorm je een strik, en stanst in het midden een gaatje, waar straks een boekschroef doorheen doet. Maak ook een gaatje in het midden van het lusje waar de sleutelring aan komt. Vervolgens wordt de boekschroef erdoor gestoken en dicht geschroefd. Vergeet niet vooraf de sleutelring er tussen te leggen, anders wordt het heel onhandig frummelen, om de ring nog te bevestigen.

Eenvoudige sleutelhanger voor man en vrouw.

Bernina TAfel

Deze heel eenvoudige sleutelhanger, die overigens zeer geschikt is voor zowel mannen als vrouwen, bestaat uit een lange strook, waarvan je zelf naar wens de lengte kunt bepalen. Bij mij is deze 10 cm. lang.

Schlicht

Je vormt een lus door de sleutelring, stans nu in het midden, direct onder de sleutelring, een gaatje in het materiaal en steek de boekschroef erdoor. Als alternatief kun je het ook dichtnaaien of een oogringetje erdoor slaan. Je hebt niet perse boekschroeven hiervoor nodig.

Je kunt natuurlijk jouw sleutelhangers persoonlijk aanpassen.

Bernina TAfel

Het mooie is, dat bijna iedereen die naait, de materialen hiervoor¬†wel in huis heeft. Zelfs als je geen boekschroeven tot je beschikking hebt, en deze 2 dagen voor de kerst¬†nog moeilijk te krijgen zijn, kun je het toch¬†maken¬†door middel van een naad, of het gebruik van een oogringetje.¬†Sleutelringen heeft men aan oude sleutelhangers (ik bedoel dan van reclame- of tentoonstellingsgeschenken)¬†of gewoon¬†aan een eigen sleutelbos. ūüėČ Dus als je ze niet nieuw hebt, dan desnoods deze gebruiken.

Ik wens jou een mooi en vrolijk kerstfeest in samenzijn met jouw dierbaren.

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam