Creatieve berichten over naaien

Een botanische jumpsuit.

Wie mij een beetje kent weet dat ik graag patroontjes aanpas.  Als ik iets wil maken en ik vind niet direct het perfecte patroontje, dan word ik daar een beetje kregelig van.  Ofwel is het te wijd, te lang, te zomers, te winters, te diep uitgesneden, te van alles…  maar gewoon niet juist zoals ik het wil.  Zelf ben ik zeker geen patronentekenwonder, jammer want dat lijkt me fantastisch!  Dan kan je gewoon het idee in je hoofd vlotjes uit je pols op papier te voorschijn toveren.

Soit, ik wilde graag iets feestelijks maken en ik had daarvoor het ideale stofje: een botanische french terry.  Ik had maar 1,5m dus ik moest goed alles goed afwegen.  Maak ik iets met korte mouwen? Of eerder een rokje? Of misschien een hip kleedje? Of zou ik eens zot doen en iets compleet anders doen en een botanische jumpsuit maken?   De titel van dit artikel deed het al vermoeden, ik deed dus inderdaad zot en maakte een jumpsuit.

Uiteraard vond ik niet het patroontje dat ik wou dus moest ik wat creatief uit de hoek komen.  Ik bladerde in al mijn ‘La Maison Victors’ tot ik het ideale broekje vond, de golda short.  Daarna was het nog een zoektocht naar een bovenstuk.  Met dat ik een kleine angst heb voor ritsen inzetten wilde ik een jumpsuit waar ik me makkelijk in en uit kon wurmen.  Het bovenstuk moest dus een wijde hals hebben.  Ik gebruikte mijn eigen patroontje, het bovenstuk van de ‘comfydress’.

Alle delen werden geknipt en aan elkaar genaaid.  Onderweg paste ik de aparte stukken zodat ik tijdig ze een beetje kon aanpassen.  Het broekje werd wat smaller gemaakt en de halsopening maakte ik wijder.  Daarna naaide ik het bovenstuk vast aan het broekje waarbij ik de orginele band van de broek gewoon wegliet.  Voila, hier is hij dan, mijn botanische jumpsuit!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
BERNINA L 450
BERNINA L 450

Thema's met betrekking tot dit bericht ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam