Creatieve berichten over naaien

Hoes voor de lockmachine, deel 1-3 Tips

Hey Allemaal,

Hier weer een klein stukje met tips die eenieder kan gebruiken met quilten en naaien èn het patroon van deze hoes dat ik zal geven in deel 3-3, zodat iedereen die wil ook deze hoes voor zijn of haar Lockmachine kan maken.

Allereerst ben ik begonnen met het afmeten van mijn oude hoes van de lockmachine, naar aanleiding daarvan ben ik de voorkant uit gaan snijden van stof en van Fast 2 Fuse en product wat heel stijf is, ook wel geschikt voor een bodem van een tas bijvoorbeeld. Fast 2 Fuse is strijkbaar, dat wil zeggen dat de stof zo op het product gestreken kan worden. Dus nadat ik mijn pakketje had gestreken heb ik het, hoe kan het ook anders bij mij, gequilt 😉  Ik heb daarvoor mijn Bernina 710 gebruikt. Na mijn verhuizing staat deze nog steeds in mijn tafel, waarbij de machine is verzonken, dus op een fijnere werkhoogte.

Voor het quiltwerk ben ik gemakkelijk te werk gegaan, ik heb alleen maar een gedeelte van de contouren gevolgd en de randen met geel en oranje garen, daar heb ik laat ik zeggen op en neer gewiebeld. Van links naar rechts gewerkt en de stof op en neer laten gaan onder mijn freemotion voetje #24.

buitenkant van de voorkant van de hoes

Op de achterkant kan men nog beter zien wat ik gedaan heb, ook deze kant vind ik erg mooi, maar helaas het wordt de binnenkant.

binnenkant van de voorkant van de hoes

Tips

Van bouwpakketje tot stevige fundering.

Voor het middengedeelte van de hoes wilde ik niet Fast 2 Fuse gebruiken, maar wel iets wat steviger is dan gewoon strijkbare Hobbs 80/20, ik besloot om de Hobbs 80/20 dubbel te laten. Toen ik in het tasje keek waar ik wat kleinere stukken bewaar, kwam ik wel erg kleine stukken tegen.  Toen kwam ik op het idee ze samen te voegen. Eigenlijk ben ik er niet een voorstander van om stukken tussenvulling tegen elkaar aan te zetten, want de kans is groot dat het of op stukken dubbeldik zit of op stukken geen tussenvulling zit. Als een quilt af is, is dat te zien en dan is het zo zonde van het vele werk wat er in zit. In mijn geval zou ik 2 lagen gaan gebruiken en de tussenvulling bevat een lijmlaagje en is dus strijkbaar. Ik heb mijn stukjes tegen elkaar aangelegd en gekeken of het op die manier mooi tegen elkaar aanpast. Vervolgens heb ik  een reepje van of de bovenkant van de dubbele tussenvulling of een reepje aan de onderkant weggeknipt. zodat de stukjes dakpansgewijs in elkaar zouden passen.

Zie hier hoe ik alle stukjes mooi heb laten aansluiten, zodat alles goed in elkaar past. Jammer, jammer jammer is de foto waar echt meerdere stukjes op elkaar lagen mislukt….

1 kant ligt klaar.

Het bouwpakketje, nummer 2 komt er bovenop.

Hier is goed te zien hoe mooi het aansluit.

Stevige fundering.

Een andere tip is, hoe er alleen maar een kant van een patroon hoeft afgetekend te worden en dan heel snel aan beide kanten doorgetrokken wordt. Dit is vooral makkelijk als je een kleine werkruimte hebt. Let wel, ik doe dit alleen met een patroon waar niet iedere mm telt, want anders is snel een heel lastig en langzaam herstel werk.

Vouw de stof goed dubbel en teken de helft van het patroon af.

Alles is getekend.

Duw nu met je potlood goed door de lagen heen. Als het goed is, duw je een puntje door tot in de onderste kant van de stof die dubbel ligt.

Op de vouw wordt het lijntje doorgetrokken naar de andere kant van de stof.

Vouw even de stof om te zien of het lijntje mooi door loopt en werk het desnoods meteen bij zodat het er goed op staat.

De punt gevonden aan de andere kant van de stof, even de punten er nu duidelijk op zetten.

Voeg alle punten samen met een liniaal.

Als alle lijnen er goed op staan, uitsnijden met een zeer ruime naad 3/4 inch bijvoorbeeld. Dit omdat er gequilt gaat worden en versierd wordt met borduursteken. Afgewerkt moet er dus genoeg naad overblijven om alle delen aan elkaar te kunnen stikken.

Het patroon links en rechts en helemaal uitgesneden.

Om de stof 2 keer te hebben, speld het op de achterkant stof en snijd het wederom uit. Dit kan natuurlijk ook tijdens de eerste keer dat het patroon wordt uitgesneden.

Liniaal goed neerleggen en snijden maar!

Dit is het weer voor nu over een paar dagen ben ik terug met Hoes voor mijn lockmachine deel 2-3, Quilty Greets, BABETTE.

Volg mij ook op::

Quiltstudio  Babette site

Mijn blog
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes.
Bloglovin
Instagram

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: Fast2Fuse, Freemotion quiltvoetje, katoenen quiltstoffen, Madeira borduurgaren, plakbare Hobbs, tussenvulling
Benodigde producten:
BERNINA 710
BERNINA 710
Naaivoet voor borduren uit de vrije hand #24
Naaivoet voor borduren uit de vrije hand #24

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam