Creatieve berichten over naaien

Hoes lockmachine, deel 2-3, werken met de doorslagvoet en het cirkelborduurapparaat.

Hey Iedereen,

Ik heb echt al mijn creativiteit kunnen botvieren op deze hoes voor mijn lockmachine Bernette 334DS voor Bernina. Ik heb al een tijd het doorslagvoetje #7 in huis en ook het cirkelborduurapparaat, maar met het cirkelborduurapparaat had ik al eerder mee gewerkt.

Voor de plek waar ik het handvat van de lockmachine kan pakken heb ik een lang knoopsgat gemaakt met een lichtblauw garen, zodat ik het later alleen maar hoefde open te tornen. Daaromheen heb ik de doorslagvoet #7 gebruikt om mooie franjes er omheen te maken en daarna nog afgewerkt met een mooie borduursteek.

Hieronder laat ik de steken en instellingen zien die ik heb gebruikt en wat het mooie resultaat is geworden.

Het gat voor het handvat van de lockmachine. Eerst een groot knoopsgat en daarna met de franjes aan de gang. Het knoopsgat heb ik gewoon langs een streep die ik op de stof had getekend met een wateroplosbare stift genaaid, het knoopsgat apparaat heb ik niet gebruikt daarvan was de lengte te kort.

Toen ging de doorslagvoet eronder, de satijnsteek ingesteld en de steeklengte is op 0.15 gezet. Dat gaat heel langzaam, want het zit heel dicht op elkaar maar de franjes worden zo lekker vol. Maak even een proefje, want bij een andere dikte garen is 0.30 of een andere instelling mooier.

De rand heb ik met deze steek afgewerkt, dan kunnen de franjes niet meer losgetrokken worden.

Soms is het handig de franjes even onder het voetje door te geleiden met bijvoorbeeld een manicure stokje.

Daarna is dit het resultaat! Wel staan nog enkele geleid streepjes er op 😉 Het is mogelijk om de franjes plat te strijken, maar tot nu toe vind ik dit ook wel erg leuk!

HIER nog een linkje naar een Bernina filmpje waarbij het doorslagvoetje #7 wordt gebruikt.

HIER nog een filmpje met meer ideeën wat je kan doen met het doorslagvoetje #7.

Dit leuke blok voor de voorkant van de hoes heb ik ook gemaakt met het cirkelborduurapparaat, die leuke tip kreeg ik van onze eigen Yvonne Müller. Dit was echt te leuk om te doen en daarom schrijven we er samen binnenkort een stukje over hier op de Berninablog, zodat ook jullie dit kunnen maken!!

Hier de linkerkant van de hoes ook verwerkt met het cirkelborduurapparaat.

Hier de rechterkant van de hoes.

Dit is het weer voor nu over een paar dagen ben ik terug met het patroon van Hoes voor mijn lockmachine deel 3-3, Quilty Greets, BABETTE.

Volg mij ook op::

Quiltstudio  Babette site

Mijn blog
Mijn Nieuwsbrief met o.a. de laatste nieuwtjes en soms receptjes en gratis patroontjes.
Bloglovin
Instagram

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: bijpassend garen, borduurgaren, Katoenen quiltstof, katoenen stoffen, machinegarens, naaimachine, schaar, stoffen, tussenvulling
Benodigde producten:
BERNINA 710
BERNINA 710
Doorslagvoet #7
Doorslagvoet #7
Open borduurvoet #20
Open borduurvoet #20
Naaivoet voor borduren uit de vrije hand #24
Naaivoet voor borduren uit de vrije hand #24
Cirkelborduurapparaat #83
Cirkelborduurapparaat #83

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam