Creatieve berichten over naaien

Last minute feestjurk

En dan win je opeens twee stoffen! Ik won met de Knippie adventskalender twee lappen stof en ontving ze op 23 december. Een van de twee stoffen bleek een echt ‘kerst of oud en nieuw’ stofje te zijn. Ik besloot de stof meteen te wassen. De volgende dag, op 24 december, knipte ik de stof en naaide ik deze simpele jurk.

De zwarte achtergrond met de goudgele ‘ballen’ doet mij denken aan de lampjes in de kerstboom. Als je ‘s avonds naar de kerstboom kijkt en dan je ogen een beetje dichtknijpt, dan zie je iets wat lijkt op deze stof. Eerder schreef ik al dat ik niet echt van de ‘typische kerstkleding’ ben, maar omdat deze stof toch wel erg ‘kerstig’ is besloot ik toch om een kerstjurk te maken. De stof is een paneel van 100 cm hoog. Ik kon er dus alleen een heel simpele jurk van maken. Ik had niet genoeg stof over om de mouwen recht van draad uit de stof te knippen. Omdat het een rekbare stof is met rek in beide richtingen, besloot ik om de mouwen, de mouwbiezen en de halsbies haaks op de stofrichting te knippen. Dat kon precies!

Ik zette de bernette 48 op de eettafel. We zaten met het hele gezin aan tafel, erg gezellig 🙂 En de jurk was binnen een uur klaar! We maakten nog snel wat foto’s, voordat we vertrokken om kerst te gaan vieren met mijn familie.

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: bernette 48, lockgaren, punta milano
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Link dit bericht Trackback URL

Commentaren op dit bericht