Creatieve berichten over naaien

Sweet dreams baby.

Ik ben fan van zelfgemaakte cadeautjes, zowel op te geven als om te krijgen.  Dat geeft toch iets extra’s, niet?

Onlangs was er een nieuw lief baby’tje geboren in de familie.  De ideale reden dus om achter mijn naaimachine te kruipen.  Ik ging aan de slag met de kleuren van het geboortekaartje en dat was goud en beige.  Na wat zoeken vond ik het ideale katoentje, zachte fleece en heerlijk blinkende gouden paspel.

De paspel hing ik op deze manier aan het katoenen lapje.  Daarna bevestigde ik de fleece aan de beige stof, hup keren, keergat sluiten en het dekentje was bijna helemaal klaar.  Hoe leuk is het niet als je gepersonaliseerd cadeautje nog meer kan personaliseren?  Daarom sneed ik uit flexfolie de naam van de nieuwe kleine wereldbewoonster: Aude. Ook het leuke strikje dat het geboortekaartje sierde werd uit de flex gesneden.  ‘Ik sneed’ is misschien niet helemaal correct, ik liet eigenlijk mijn Cameo Silhouette alles uitsnijden.  Heerlijke machine trouwens, ik ben er zelfs zo’n fan van dat ik er al 2 boeken over schreef (Kijk hier maar eens: boek 1 en boek 2).  Dus, na het snijden perste ik Audeke haar naam op het dekentje.  Et voila, klaar.  Vanaf nu kan dat kleine spruitje heerlijk snoezelen op haar superzachte dekentje!

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: fleece, katoen, paspel
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Miss Wobie

   Hey, dag Lisa,
   Je kan dat inderdaad ook uitknippen en strijken op een stofje.
   Om het beste resultaat te krijgen leg je je stof op een harde ondergrond (zoals een houten plank), leg je je flock- of flexfolie er op, een bakpapiertje er nogmaals boven en druk je hard en lang ipv te ‘strijken’ Daarna verwijder je het laagje plastiek van je folie, leg je je bakpapier er nog eens op en pers je nogmaals. Succes!

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam