Creatieve berichten over naaien

Bulletbelt voor Jinx

Het karakter ‘Jinx’ uit de game ‘League of Legends’ is een rebelse ‘punker’. Ze heeft een paar gave accessoires waaronder een heuse ‘bulletbelt’ of ‘kogelriem’. Maar bulletbelt klinkt wat cooler vind ik zelf 😉

De kogels zelf zijn met een 3-D printer gemaakt. Ik heb ze daarna allemaal stuk voor stuk glad geschuurd en geschilderd.

De riem maakte ik van kunstleder. Ik gebruikte twee soorten kunstleder. Voor de basis van de riem gebruikte ik bruin kunstleder dat erg stug is. Dit zorgt dan meteen voor extra stevigheid. Voor de lusjes die de kogels op hun plaats houden gebruikte ik juist een soepeler materiaal. Het kunstleer dat ik hiervoor gebruikte is wat zachter en ook enigzins rekbaar.

Als eerste knipte ik de basis voor de riem uit en een aantal lange strepen die ik als band wilde gebruiken.

Ik zette de band vast aan de riem met behulp van clipjes. Het materiaal zelf is zo dik en stug dat je er met spelden gewoon niet makkelijk doorheen komt. En bovendien zouden deze spelden littekens achterlaten in het materiaal. Super zonde!

Aan de goede kant van de riem had ik het bandje een keer naar binnen geklapt. Hierdoor ziet de rand er straks mooi netjes uit.

Aan de achterkant van de riem heb ik het niet naar binnen geklapt. Dit zou alleen maar voor extra dikte zorgen en het zit toch aan de achterkant. Bovendien rafelt dit materiaal niet, dus het was gewoon niet nodig.

Vervolgens stikte ik over de rand heen, met mijn BERNINA 330 naaimachine en het antislipvoetje nummer 52.

Ik vind het zo gaaf dat mijn BERNINA 330 zo makkelijk door kunstleder heen gaat! Het is zo’n sterke machine 🙂

Daarna was het tijd om alle lusjes voor de kogels vast te naaien. Hiervoor gebruikte ik dus een soepeler materiaal. Eerst naaide ik een lange ‘riem’ door de zijkanten van het materiaal om te klappen en hier doorheen te stikken. Vervolgens stikte ik het vast aan de riem. Dan keek ik hoeveel ruimte er nodig was voor de kogel en naaide ik weer een naadje.

En zo verder!

Zoals je ziet passen de kogels er perfect in! Ik bleef dit gewoon herhalen totdat ik de hele riem rond was.

kijk dan toch hoe keurig! De riem is een beetje gebogen. Dat is te zien op deze foto. Dit heb ik gedaan omdat hij op de heup moet rusten. Door de licht gebogen vorm valt hij veel mooier!

En met de kogels er in is hij helemaal af. Ook heb ik er nog een gesp in gezet zodat ik de riem ook daadwerkelijk kan dragen. Op deze foto zijn de kogels nog niet geschuurd en geverfd. Zo zagen ze er uit toen ze uit de 3-D drukker kwamen.

En samen met het kostuum ziet het er dan zo uit! Ik heb in totaal 2 bulletbelts gemaakt. Eentje voor op de heup en eentje voor onder aan het topje.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: kunstleder, kunstleer, nepleer
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
Zigzagvoet met glijzool #52
Zigzagvoet met glijzool #52

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam