Creatieve berichten over naaien

Firmware-update voor B 770 QE, B 740, B 720 en B 700

Lieve lezers

Vorig jaar hebben we de Firmware update voor de B880 en de B790 gepubliceerd en naast de update werd ook de Embroidery Plus-upgrade geïntroduceerd.  Nu zijn ook de andere machines van de 7-serie aan de beurt! In de afgelopen weken hebben we voor de andere machines de Firmware versies gepubliceerd. U kunt de firmware downloaden voor de B770QE, B740, B720 en voor de B700. Deze kunnen worden gedownload van de website van BERNINA  en meteen door u worden geïnstalleerd als u naait of borduurt met een van de genoemde modellen.

Link naar de updates

Onder de volgende links vindt u de firmware-updates:

Support-website -BERNINA 770 QE

Support-Seite BERNINA 740

Support-Seite BERNINA 700

Op de support pagina vindt u naast de updates/firmware gedetailleerde toelichting. Deze toelichtingen bieden informatie over de verbeteringen die voor elk model zijn aangebracht. Hieronder zal ik de belangrijkste functies toelichten.

Twee belangrijke opmerkingen:

  1. De firmware van onze producten wordt voortdurend verder ontwikkeld en verbeterd. We raden alle klanten aan om altijd de nieuwste versie te gebruiken om zo te profiteren van de best mogelijke naai- en borduurresultaten. Mocht u de update nog niet hebben uitgevoerd dan adviseren wij u dit te doen.
  2. Voor de firmware-update moeten de gegevens en instellingen worden geback-upt om veiligheidsredenen . Het beste is het om de BERNINA USB-stick te gebruiken. U kunt de gegevens vervolgens later op de machine terugzetten als er iets fout is gegaan tijdens de update. Normaal gesproken worden uw gegevens met de update overgenomen.

Installatie van updates

Voor de update van de B 790 en B 880 hebben we een video gemaakt die u stap voor stap toont hoe u de update moet downloaden en hoe u deze moet installeren

https://www.youtube.com/watch?v=Iuk1m8qwC0w

De stappen die worden beschreven in de video zijn ook geldig voor de B 770 QE, B 740, B 720 en B 700. U kunt deze “zelfstudie video” ter ondersteuning gebruiken bij het installeren van de update. Let op: Nadat de firmware is bijgewerkt, start de machine opnieuw op en wordt u gevraagd om het serienummer twee keer in te voeren. Zodra het serienummer is ingevoerd, kan dit niet meer worden gecorrigeerd of gewijzigd. Zorg ervoor dat u deze correct invoert. Door het serienummer in te voeren, bereidt u de machine voor op toekomstige nieuwe functies. De invoer van het nummer is eenmalig en bij latere updates niet meer nodig.

Nieuwe functies voor de borduurmachines:  B 770 QE, B 720 en B 700

Ondersteuning Midi borduurraam(alle drie de modellen)

Na de update verschijnt de nieuwe midi-borduurring in het borduurramen overzicht.

De BERNINA midi borduurraam vult de maxi en jumbo borduurraam aan. De borduurraam is uitgerust met de beproefde twist-lock, en kan gemakkelijk worden geopend en gesloten en zorgt voor een gelijkmatige stofspanning . Het borduurgebied van het midi-borduurraam is 265 x 165 mm. Het borduurraam is speciaal ontwikkeld voor motieven van gemiddelde grootte.

Combineer borduurontwerpen (B 770 QE en B 720)

Deze functie is al opgenomen in de B 700 en wordt toegevoegd aan de B 770 QE en B 720: na de update kunnen de borduurontwerpen rechtstreeks op de machine worden gecombineerd met andere borduurontwerpen of belettering

Groeperen / Degroeperen (alleen B 700)

Borduurontwerpen kunnen worden samengevoegd in een groep of uit een groep worden verwijderd met degroeperen.

Ongedaan maken / Opnieuw (alleen B 700)

Alle bewerkingen kunnen stap voor stap ongedaan gemaakt worden met de pijltjestoetsen linksboven op het touchscreen en ook weer worden teruggezet.

Verbetering van de borduurfunctie

Een aantal verbeteringen heeft betrekking op het borduurwerk. De functie draad afknippen zorgt bijvoorbeeld dat het einde van de draad naar beneden wordt getrokken met een snelle beweging van het borduurraam na het afknippen- voor schone borduurresultaten aan de bovenkant. Als dit niet gewenst is, kan de functie worden gedeactiveerd.

Verdere verbeteringen in de B 770 QE en B 720 omvatten het afknippen van sprongsteken en de thread-up-functie, waardoor handmatig knopen van de draden mogelijk wordt, wat bijzonder voordelig kan zijn bij het quilten. Onder andere wordt het wijzigen van de borduurpatronen op het scherm toegevoegd aan de B 700, evenals de voorbeeldweergave van borduurpatronen op de USB-stick. Hierboven zijn slechts enkele voorbeelden genoemd van de update, is deze lijst absoluut niet uitputtend. Lees de release-opmerkingen vóór de update

Nieuwe functies van de naaimachine: B 740

De BERNINA 740 is een naaimachine zonder borduurfunctie. De verbeteringen die gepaard gaan met de firmware-update gelden voor deze machine alleen voor de naaifunctie.  Enkele verbeteringen:

De instelbare liniaalvoet # 72 is nu beschikbaar op het display. De steek 0004 is verbeterd en geoptimaliseerd voor het meest voorkomende geval (naaien van elastische banden). Voor decoratieve doeleinden is de serpentijnsteek nu beschikbaar in de categorie decoratieve steken. Vooral mensen die quilten zullen hiervan waarschijnlijk van genieten. Overigens is de steek ook beschikbaar op de B 770 QE, B 740 en B 720. Hij heeft het nummer 1396.

De automatische draadafsnijder schoonmaken

Een andere innovatie die met de update wordt meegeleverd: Om te voorkomen dat de automatische draadafsnijder defect raakt door bijvoorbeeld restjes draad en pluis, vraagt uw machine u om de automatische draadafsnijder na 1 000 toepassingen te reinigen. Het volgende bericht verschijnt vervolgens: Als u op de groene bevestigingsknop klikt, wordt het reinigingsproces gestart door over te schakelen naar het setup-programma . Het display laat u zien hoe u verdergaat: Volg de stappen op het display en gebruik een pincet om de uiteinden van de draden te verwijderen. Na voltooiing van het reinigingsproces wordt de Draad afknipper -teller gereset. Overigens kunt u de tellerstand uitlezen in het setup-programma van uw machine.

Veel succes bij het bijwerken en veel plezier met naaien en borduren!
Met vriendelijke groet
Monique

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam