Creatieve berichten over naaien

Naaien met leer: een fagotsteun

Wanneer je de juiste accessoires gebruikt, is leer niet moeilijk te verwerken. Ik maakte een fagotsteun voor een jonge muzikant. Enkele strookjes leer,  rode velcro (het mag wat speels zijn voor een jongen van 10j) en een metalen oogje om de strook velcro aan te spannen, waren voldoende om de fagotsteun in elkaar te knutselen. Naaien met leer: een fagotsteun

Ik heb niveau ‘Gevorderden’ aangegeven. Dit is niet vanwege het stikken door het dunne leer. Wel omdat dit project veel manipulatie vroeg in een redelijk klein 3-dimensioneel project, namelijk het gedeelte van de koker. Dat was wat wringen en duwen.

Het is de bedoeling een soort korte koker te maken, die aan te spannen is met velcro. Aan de koker hangt een lange lap leer. De muzikanten zitten op die lange strook om de fagot te kunnen laten steunen in de koker. Om niet weg te glijden, heb ik de lange lap slechts gedeeltelijk dubbel gemaakt.

Eerst teken en knip ik de stukken op maat. Met de gewone papierschaar lukte het knippen goed. Ik tekende één kant iets groter, om zeker te zijn dat ik kon stikken op 1,5 mm en dat de onderkant overal netjes mee gestikt is. Achteraf knipte ik de uitstekende rand weg.

Je kan niet spelden in leer, dus dat werd netjes vasthouden. Dat is goed gelukt, hier en daar heb ik wat gekleefd met schilderstape, maar ik heb zelfs geen clips gebruikt. Een jeansnaald was voldoende, ik gebruikte geen leernaald.

 

Naaien met leer:

Om geen afdruk van de persvoet te krijgen gebruik ik de rollenvoet 55. Dit is een heel wendbare voet, die toch netjes druk geeft dicht naast de naald. Hij is perfect voor het naaien van leer.

Dit is het geworden:

Zo gaat de fagot er in:

Wie weet krijg ik binnenkort een privéconcertje? Ik ben zelf al benieuwd! Naaien met leer: een fagotsteun is in elk geval al een eerste voorwaarde om dit af te dingen.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: jeansnaald, leer, metalen ringetje, velcro
Benodigde producten:
BERNINA 710
BERNINA 710
Rollenvoet #55
Rollenvoet #55

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam