Creatieve berichten over naaien

Nogmaals het accessoire van de maand

Over het accessoire van de maand februari, voet 46C kan nog wel een bericht, er zijn vele mogelijkheden.
Ik heb een paars jasje gemaakt, daar moet nog een shirt bij. En omdat het dit jaar allemaal goud is wat er blinkt bij Bernina, dacht ik maar aan de slag te gaan met goudkleurig metallic garen. Het jasje is het paarse kunstleer, en de bedrukte stof is de voering. Het groen, is de tricot, dat word het shirt.


Dat dacht ik even te doen! Maar helaas, bij mij gaat het ook niet allemaal vanzelf!
Ik heb al vele malen biesje gestikt met deze voet, maar ook met voet 30 en 31. Om de biezen te stikken heb je een tweelingnaald nodig. Maar wat het moeilijk maakte is het metallic garen. Er bestaat wel een tweelingnaald voor metallic garen, die heb ik ook, en ook geprobeerd, maar het stiksel sloeg steken over. Ik werkte namelijk met tricot. Dus heb ik een stretchnaald nodig! Maar het lukte toch niet goed…….. Het werk maar even aan de kant gelegd, eerst een ander project af gemaakt, zodat ik nog even kan nadenken hoe het dan wel moet. En de oplossing heb ik gevonden!

Het garensmeersetje van Bernina, speciaal voor metallic garen, dit is de oplossing. En niet te snel willen stikken.
Hier een filmpje van het gebruik van het garensmeer setje.

Mijn volgende dingetje, was hoe ik het op het shirt wilde verwerken. Ik had bedacht dat ik een halsboordje wilde, ik vind dat prettig, niet zo’n kale hals. En dan iets verder open laten vallen, zodat het beleg zichtbaar is, en daar wilde ik de biezen met stiksels. Daarom eerst maar een strook geknipt, waar ik het beleg van maak, ruime lengte zodat ik genoeg heb. En dan kijken hoe het resultaat van het stiksel wordt.

Voor het stikken van de biezen gebruik ik een stretch tweelingnaald 2,5. Als extra hulpmiddel om de katoen draad door te voeren gebruik ik het biezenapparaat.

Het biezenapparaat wordt naast de steekplaat bevestigt.

En dan aan de slag.

Eerst alle biezen stikken, daarna de decoratieve stiksel er tussen stikken. Rustig naaien is nog wel een dingetje, meestal moet het snel. Maar wel tevreden over het resultaat.

Dan de siersteken ertussen, dit doe ik met gouddraad en paars borduurgaren. De decoratieve steken die ik gebruikt heb komen allemaal uit de 600 serie.

Ik wil er toch een soort van reverkraag van maken. Om uit te proberen hoe het valt, knip ik het van patroontekenpapier, en even vouwen en proberen wat het mooiste is. Het komt goed, ik stik het beleg aan de goede kant aan, dan maak ik een overslag van 2,5 cm. Ik vouw hem om op een biesje. Dan stik ik de bovenkant van de bies dicht, en nog 2,5 cm van de halslijn, en dan komt het halsboordje.

Dan de kraag, met het beleg, wat ik later bij knip.

En dan kan het shirt verder af gemaakt. Mouwen, zijnaden en de zomen.

Strijken en klaar! En nog een paar goudkleurige strassteentjes toegevoegd.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: 150 cm katoenen tricot
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1300MDC
BERNINA 1300MDC
Terugtransportvoet # 1
Terugtransportvoet # 1
De transparante biezen-deco-naaivoet # 46C
De transparante biezen-deco-naaivoet # 46C

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

One Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam