Creatieve berichten over naaien

Plantain Shirt – Inspiratie met gratis patronen

Geïnspireerd door de Facebook-groep “Project SEW IT“, maakte ik deze maand twee t-shirts. De eerste was meteen op Nieuwjaarsdag, die zag je hier al, gemaakt met een gratis patroon hier van de BERNINA-site. De tweede is eveneens gemaakt met een gratis patroon, het Plantain Shirt, van Deer&Doe.

Het patroon voor het shirt is heel flatteus, naar onder toe iets uitlopend, en heeft opties voor diverse mouwlengtes. Ik koos, gezien het jaargetijde, voor de versie met lange mouwen. Vanwege mijn lengte voegde ik aan mouwen en lijf nog meer dan vijf centimeter toe, voor het comfort… Ik heb zo’n hekel aan te korte mouwen of een shirt wat bij elke beweging je buik laat zien!

Ik gebruikte een mooie stevige tricot, die je eerder hier, hier en hier al zou kunnen hebben gezien. Ik naaide en zoomde het shirt met de zigzag op mijn B380.

De halsboord stikte ik door met steek 1, een rechte steek. Normaliter kan een rechte steek op rechtbare stof wat problemen geven, doordat de steek niet meerekt met de stof, maar in dit geval is de hals zó wijd dat dit wel kan.

Als accent stikte ik ook de schoudernaad zo door. Het zijn de kleine dingen…

Al met al een heerlijke basic, waar er zeker meer van gaan volgen!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam