Creatieve berichten over naaien

Snelste feestjurk ooit

Snelste feestjurk ooit - Pienkel voor BERNINAEnige tijd geleden moest ik, voor een personeelsfeestje, een feestelijke jurk hebben. Liefst een beetje “over the top”, maar omdat de jurk maar één keer gedragen zou worden ook niet al te bewerkelijk. Zie hier de oplossing, een galajurk gemaakt zonder knippen en met maar één stiklijn!

Ik kocht een lap knalrode lamee op de gewenste lengte, van net boven de borst tot op de grond, hield die strak om mijn lijf geslagen en vroeg mijn moeder om deze middenachter strak vast te spelden, van bovenaf tot iets boven kniehoogte ongeveer. Vervolgens wurmde ik me voorzichtig uit deze cocon met spelden en stikte ik met mijn B380 over de lijn van spelden. Ik gebruikte een fijne naald, een zigzagsteek en stikte de hele naad twee keer. Bovenaan bij het afhechten zelfs nog wel meer dan dat, want een scheur daar zou wel een heel spektakel opleveren….

En dat was het! Omdat het gladde rekbare stof is, rafelt het niet en hoefde ik niks af te werken, en de stof die aan de achterkant overbleef vormde een prachtige waterval.

Werkelijk de snelste feestjurk ooit…. Dus zoek je nog iets om aan te trekken voor een leuke Valentijns-date vanavond?!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam