Creatieve berichten over naaien

Spijker-sew-along 3 de voorzakken

Hoi allemaal,

Omdat het bericht zolang is geworden met de achterzakken, nu dan de voorzakken.

Ook bij de voorzakken kun je een borduursel of extra stiksels toevoegen. Ik begin met de zakken met de decoratieve steken. Ook nu leg de panden op elkaar om een lijn aan te geven met het radeerwieltje.

Ik doe het voor net iets anders als achter, maar voor jullie is het natuurlijk vrij om te doen wat je zelf wilt. Wel weer steek 451, maar ik stik hem maar 4 keer, dit geef ik op het scherm aan. Belangrijk is wel om je stof te verstevigen met scheurvlies, voor een mooier resultaat.

Ik begin met de steken aan de kant van de zijnaad, bij de laatste steek laat ik mijn naald in de stof staan, en dan ga ik terug, en stik ik nog 4 steken. Op deze manier komen ze precies tegen elkaar.

De binnenkant van het voetje loopt langs de lijn van het radeerwieltje.

Hier een foto dat de broek al klaar was, en in de oogjes van de steek nog strassteentjes geplakt.

En dan de andere broek het borduursel, dit doe ik maar aan één kant.

Zo is de decoratie klaar, dan de zakken. Als eerste de belegdelen locken om af te werken.
Dit hoeft alleen de ronding omdat de rest later in de naden komt.
Het beleg stik ik er op met een stikkende zig-zag, steekbreedte 8 en steeklengte 1,5.

Dan kan de zak aan het pand gelockt, dit doe ik met een 4 draads locksteek, met de kettingsteek ernaast word de naad te breed. Er zit een ronding in mijn zak ingang, en ik wil de naad liever niet inknippen, en dat is op deze manier niet nodig. De zak ingang stik ik door met een drie draads steek met de cover, waarvan de middelste draad weer een metallic draad goud is.

Nu het andere deel van de zak erop leggen, en als eerste de onderkant van de zakken vast locken.

Nu de zak vast locken op middenvoor, en dan zijn de zakken klaar.

De volgende stap is de rits, dit doen we de volgende keer. Voor mij is het een uitdaging, om ook de stappen foto’s te maken, handig dat ik twee broeken maak, want ik was al een aantal stappen verder zonder foto’s gemaakt te hebben.

Ik hoop dat het allemaal lukt, en dat jullie het leuk vinden. Kom je er alleen niet uit, of durf je de uitdaging nog niet aan, meld je dan aan voor de workshop, op

21 maart.

 

Groetjes, Gerda

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: jeans, Mettler silk finish cotton no. 50
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1300MDC
BERNINA 1300MDC

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam