Creatieve berichten over naaien

Tiny Tumble Tees – Inspiratie met gratis patronen

Toen ik laatst zo fijn bezig was met het zeefdrukken van stof met een goudglanzende print kreeg ik al gauw de smaak te pakken. Ik bedrukte niet alleen de stof voor twee kleine Ziggy Tops, maar ging ook in één moeite door met het bedrukken van stof voor een kraamcadeautje voor de prachtige meisjestweeling van een vriendinnetje!

Alles in tweevoud dus, daarom ook twee gratis patronen in deze post…. Ik maakte voor beide meisjes een outfit: een tuniekje met een legging. De tuniek is de Tiny Tumble Tee, een gratis patroon van Imagine Gnats. Veel simpeler vind je ze niet, er is maar één patroondeel, wat je twee keer uitknipt en bij schouders en zijkanten aan elkaar naait. Nog een zoompje in hals, mouwen en onderkant en de tuniek is klaar.

Het patroon van de legging is van één van mijn favoriete Nederlandstalige bloggers, Emma&Mona. Op haar blog vind je veel geweldig leuke gratis patroontjes, waaronder deze babyleggings.

Ik naaide alles op mijn B380, met een rekbare steek. De zoompjes naaide ik met een zigzag. Een rechte steek is niet geschikt om rekbare zomen mee te maken, en de rustige regelmaat van een zigzag vind ik één van de leukste steken voor een zichtbaar en rekbaar stiksel.

De cadeautjes zijn inmiddels onderweg naar het lieve stel, en ik kijk alweer uit naar de volgende baby in mijn kennissenkring… Wat is jouw favoriete kraamcadeautje om te maken en te geven?

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam