Creatieve berichten over naaien

Warme Wintertrui

Voor deze uitzonderlijk koude dagen naaide ik een heerlijk warme trui… Het patroon is de Linden Sweatshirt van Grainline Studio, verkrijgbaar op papier en als pdf-patroon. Ik maakte het al eerder in een wat dunner stofje, maar met ijs, sneeuw en gevoelstemperaturen die de -20 graden naderen, maakte ik er nu eentje in ouderwetse zachte joggingstof. Zwart natuurlijk, om bij mijn eigen stijl te blijven.

Het patroon is een simpel raglanpatroon, met halsboorden, mouwboorden en een onderboord. Niks ingewikkelds aan!

De halslijn is vrij wijd, wat het een heerlijk comfortabel kledingstuk maakt. Bovendien maakte ik mouwen en lijf nog eens tien centimeter langer, wat met mijn bijna 1.80m lengte nooit een overbodige luxe is!

En om te voorkomen dat een simpel patroon in effen stof saai zou worden, gebruikte ik een siersteek om de raglannaden door te stikken. Waar ik eerder al een zigzag gebruikte, koos ik nu voor de honingraatsteek, steeknummer 24 op mijn B380. Het geeft de uitstraling van een coverlock, maar dan gewoon met één naald op de naaimachine. Mijn nieuwe favoriete accent!

Wat is jouw favoriete siersteek?

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam