Creatieve berichten over naaien

Knippen, plakken en bsr-en!

Tijd voor een projectje BSR!

Een tijdje geleden kocht ik in de opruiming een lap stof, om een lang vest te maken, blauw. Had hem laten liggen, met het idee, dat komt wel een keer. Later was ik weer eens in de stoffenwinkel en ik wilde een lapje voor een shirt onder het vest, ik had geen staaltje mee genomen, was dit vergeten. Ik zag deze gebloemde stof liggen en dacht, dat is de perfecte kleur voor bij het vest!

Maar helaas dit keer had ik het helemaal mis, wat niet zo vaak gebeurt.

Later een staaltje meegenomen, en een nieuw lapje gekocht. Maar nu heb ik ook de gebloemde stof nog. Een shirt alleen van de gebloemde stof is niet zo mijn ding, daarom heb ik er effen rode tricot bij gekocht, en wordt een deel rood, en de bloemen worden hier en daar uit geknipt.

In mijn enthousiasme was ik wat te snel, en heb ik de eerste stappen foto’s vergeten.

Ik wil een deel van het voorpand gebloemd, en een deel rood, maar dan natuurlijk voor mij niet afknippen recht op de lijn bv. op middenvoor, maar dan langs de bloemen.

 

Wat ik gedaan heb, het voorpand helemaal uit de gebloemde stof geknipt, en van de rode stof een half voorpand.
Het uitgeknipte deel wil ik variëren tot ongeveer 12 cm. Ik knip daarom een strook vliesofix in deze breedte, en in de lengte van het shirt. Dit strijk ik op het gebloemde shirt, tegen het middenvoor.


Nu knip ik een deel van de bloemen weg, en dan strijk ik het halve rode pand hierachter, tegen middenvoor. En dan heb ik hiervan de eerste foto zoals het eruit komt te zien. Als je dit wilt na maken, denk dan na over welke kant je wilt knippen zodat je de  effen kleur goed uitknipt.

Nu ga ik deze rand met de BSR vast stikken.

De mouwen, deze worden 1 rode en een gebloemde mouw, de rode mouw wil ik wel aan de kant van het rode deel van mijn shirt, dat is dus goed nadenken zodat je hem goed om uitknipt.

Op de rode mouw komt een rand met bloemen.

Dan kunnen de mouwen in het shirt, gestikt, ik stik ze deze keer, omdat ik de naden plat wil strijken en doorstikken. Met steek 1356. De gebloemde rand stik ik door met rood, en de rode kant met blauw/grijs.

Dan de mouwnaden en de zijnaden en de zoom. Een verkeerde volgorde eigenlijk, meestal doe ik eerst de kraag, maar ik twijfel nog wat ik wil. En als het shirt dan af is kan ik zien hoe ik het vind, en dan bepaal ik wat voor kraag ik wil.

Het word een halsboordje, maar dan niet helemaal recht, de bovenkant wordt geknipt in de vorm van de bloemen. De binnenkant van het halsboordje wordt rood.

Ik verstevig de beide boordjes met vlieseline, en op de bloemenstof strijk ik een strookje vliesofix.

De korte kant van het halsboordje stik ik eerst, en dan keer ik de kraag, en knip de bovenrand uit.

Het bovenste deel strijk ik nu vast met de vliesofix, en ook dit stik ik dan op elkaar met de BSR. De onderkant kan ik nu aan het shirt stikken omdat dit los blijft.

Dan de kraag op het shirt, en is het shirt weer klaar.

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: Tricot, vlieseline, Vliesofix
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1300MDC
BERNINA 1300MDC
Terugtransportvoet #1
Terugtransportvoet #1
BERNINA SteekRegulator (BSR)
BERNINA SteekRegulator (BSR)

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam