Creatieve berichten over naaien

Review: Isa Sweater patroon van Bel’Etoile

isa sweater patroon bel'etoile review

Een paar weken geleden kwam het Isa naaipatroon van Bel’Etoile uit, in kindermaten én in damesmaten. De kinderversies had ik al voorbij zien komen in de naaigroepen op Facebook en op Instagram. Dat er ook een damesversie kwam was voor mij echt een verrassing! En het leukste: De damesversie krijg je gratis bij de aankoop van de kinderversie.

isa sweater patroon review bel'etoile


isa sweater patroon bel'etoile

De kinderversie heeft naast de gewone raglan sweater en crop-top, ook patroondelen voor korte en lange mouwen, colorblocking, een aangerimpeld rokdeel en een sweaterjurk. Een heel veelzijdig patroon.

review isa sweater patroon bel'etoile

De dames sweater heeft lange mouwen en mogelijkheden voor colorblocking. Ik had weinig tijd en wilde eerst kijken of het patroon me goed zou passen, dus maakte ik de meest eenvoudige versie. Mijn borstomvang viel precies op de grens van de kleinste twee maten, dus vergeleek ik het patroon met een goed passende trui en besloot om voor de kleinste maat te gaan. De damestrui heeft een ruime pasvorm, dus je hebt nog wat ruimte om naar beneden af te ronden 😉 Omdat mijn heupen in verhouding breed zijn, besloot ik om de boord bij de taille ruimer te knippen. Ik denk achteraf dat dat niet echt nodig was. De trui zit heerlijk en ik maakte meteen een tweede.

review isa sweater patroon bel'etoile

isa sweater patroon bel'etoile

De eerste trui die ik maakte was de rode-met-zwarte bloemetjes. De french terry die ik gebruikte is aan de geluste kant bedrukt en is daardoor aan allebei de kanten te gebruiken. Ik gebruikte de bedrukte kant voor het voor-en achterpand en de gladde kant voor de mouwen en boordjes.

isa sweater review bel'etoile

Voor de tweede sweater gebruikte ik ook french terry, die aan beide kanten mooi is. De ene kant is ‘gewone’ sweaterstof en de geluste ‘achterkant’ is voorzien van een glimmend regenboogkleurig laagje, dat je op de foto’s helaas niet kunt zien, maar in het echt heel mooi is. Ook bij deze trui wisselde ik de voor- en achterkant van de stof af.

isa sweater dames patroon bel'etoile review

Als laatste ging ik voor mijn jongste dochter aan de slag. Ik maakte voor haar een crop-top met color-blocking van gewone tricot. Door de color-blocking moet je iets meer patroondelen overtekenen, knippen en naaien. Daardoor duurt deze versie een beetje langer om te maken dan de ‘basis’ versie. Maar Isabel legt iedere stap heel goed uit, waardoor je het zeker tot een goed einde brengt!

isa sweater patroon bel'etoile review

Mijn oordeel: Het is een geweldig patroon! De pasvorm is goed en het is echt zo’n model dat ik vaak zal gaan dragen. Mijn kinderen zijn blij dat ze eindelijk een ‘naveltruitje’ mogen hebben. Dat was hier thuis lange tijd een punt van discussie, maar door dit patroon ging ik overstag 😉 Goede basic patronen zijn heel handig om te hebben en haal ik keer op keer weer uit de kast. De uitleg bij het patroon is super en de meest eenvoudige versie staat in een paar uurtjes in elkaar. Ik maakte mijn twee truien in een middag. En met de colorblock opties kun je de trui speciaal maken. Het is natuurlijk ook heel leuk om een matchy-matchy sweater met je dochter te dragen. Ik kan dan ook niet wachten om weer achter mijn naaimachine te kruipen en er meer te maken. Mijn bernette 38 draait overuren 🙂

https://www.instagram.com/jadevandeluitgaarden/

isa sweater patroon bel'etoile

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: French Terry, naaimachine
Benodigde producten:
bernette 38
bernette 38

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam