Creatieve berichten over naaien

Watervalhals: variatie met BELEG op de overlock L 460

Na mijn eerste test met een T-shirt met watervalhals ben ik gebeten door het model. In de confectie zie ik ook soms een afwerking met een beleg. Dit wil ik zelf ook wel eens uittesten op de L 460. Ik heb nog een lapje tricot liggen. Helaas niet breed genoeg, maar ik neem een naadje middenvoor, zodat ik toch kan testen. Het voordeel van deze hals is dat je door het omvouwen van de stof voor het beleg, de achterkant niet ziet, wanneer het spontaan wat scheef valt (of wind, of dansen, of werken, of…). Watervalhals: variatie met BELEG op de overlock L 460.

Even het patroon van de watervalhals bekijken:

Het basispatroon van een vorig T-shirt heb ik aangepast met een aangeknipt mouwtje en nu enkel in middenvoor opengeschoven.  Het patroon werd niet dwars doorgeknipt, maar verplaatst om de bredere hals te bekomen. Omdat ik nogal ruim geschoven had, moest ik achteraf nog een stukje terug wegnemen door een extra naadje te stikken middenvoor.

Bovenaan het patroon, waar de horizontale lijn voor de hals is, heb ik nu een beleg van 7 cm bijgetekend.

Eerst werk ik dit af met een smal locknaadje. Ik gebruik een driedraads locksteek (de linkernaald werd verwijderd).

Vervolgens werk ik het achterpand af met een biesje.

Nu komt de hoeklijn tussen voorpand en beleg netjes op de rand van het biesje.

Verder afwerken op de  de overlock L 460

En dan wordt het beleg omgevouwen. Nu nog een strookje van 15 cm naadband erop en ik kan deze naad locken.

Ik neem terug een vierdraads locknaad en kies voor een breedte van 7mm. Zo kan ik van de naadwaarde 1 cm nog 3mm knippen en dat geeft altijd een net randje.

Ik werd verder af met sluiten van de zijnaden en coverlock voor de mouwtjes en zoom.

Nu merk je dat de binnenkant van de hals ook mooi dezelfde stof toont als de goede kant van het T-shirt.

Weer blij 🙂 !

En klaar met de watervalhals: variatie met BELEG op de overlock L 460!

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Mettler Serafil overlockgaren, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA L 460
BERNINA L 460

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam