Creatieve berichten over naaien

Spijker-sew-along J2

Hoi allemaal,

Het patroon pasklaar en geknipt?

Ik wel, de nodige testjes gemaakt voor decoratie.

Het achterpand: Op het achterpand maak ik decoratieve stiksel met de coversteek van de 1300MDC, de onderkant van de steek komt boven.
En dan worden het niet zomaar lijnen, ik heb nog een ruler liggen, die ga ik gebruiken.
Hier kan ik de voet niet langs laten lopen, daarom trek ik met een stift de lijnen op de achterkant van de stof.

En dan is het even spelen met de spanning, voordat het helemaal naar mijn zin is. De 1300 MDC geeft heel mooi een richtlijn aan, maar daar ben ik vanaf geweken.

Het advies is Linkernaald 3.2 en rechts 5.0, ik heb de linkernaald op 3 en mijn rechternaald op 6. De grijper van de ketting heb ik op L gezet. Mijn steeklengte op 4 en het differentieel net onder de 1.5.

 

Dat wordt helemaal leuk, ben heel tevreden over de steek.

De pas gestreken voordat ik over dwars nog een aantal stiksels maak.

Toch leuk zo’n ruler, voor meerdere doeleinden te gebruiken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ze meer voor dit soort dingen gebruik dan voor het quilten.
De pasjes die hierop komen wil ik denk ik door laten lopen. Ik twijfel hierover, daarom eerst verder met het voorpand.

Het voorpand: Zijn jullie ook al in het bezit van een snijplotter? Het plotten is helemaal hot. Daarom bedacht ik om maar weer eens aan de slag te gaan met de cutworktool. Hier kunnen we ook heel goed stof mee snijden, en zelfs meerdere lagen op elkaar! De software voor de cutworktool zit nu  in de borduursoftware V 8. Van internet een plaatje van een bloem gedownload, en hier een patroon van gemaakt.
Bij deze het patroon als download.

spijkersewalongbloem

Ik maak later een apart bericht over het maken van het snijpatroon.
Als eerste had ik het borduurpatroon gemaakt, en daar een snijlijn omheen. Maar omdat ik een aantal bloemen wil uitsnijden heb ik het patroon gesplitst, in een snij en borduurpatroon. Ik neem 3 soorten jeans, de stof van het jasje, een stuk van een oude spijkerbroek, en dan ook nog een stuk van een spijkerbloesje, dat is net weer een andere kleur. Achter de stof strijk ik vliesofix. Bij de stof van het jasje strijk ik de vliesofix op de goede kant, omdat ik de verkeerde kant van de stof als goede kant van de bloem wil gebruiken.

Ik span scheurvlies in de ring, en daar leg ik de 3 lagen jeans op, en stik deze vast met een basting. Daarna kan ik de patroontjes snijden.

Dan span ik Neschen in de ring, en van het deel binnen in de ring haal ik de bovenlaag van het papier, en hier plak ik mijn voorpand op.
Nu ga ik per bloem de positie bepalen waar ik hem wil hebben. Het borduurpatroon bestaat uit 2 stiklijnen, de eerste stik ik dan weet ik waar ik mijn uitgesneden bloem neer moet leggen. Dan leg ik mijn bloem op het stiksel, met het tweede stiksel wordt het vast gestikt, en tenslotte word het hart van de bloem gestikt.

En dan worden voor mij natuurlijk niet beide panden gelijk, het andere voorpand stik ik eerst ook door met de coverlock op dezelfde manier als het achterpand.
Ik heb eerst de figuurnaad gestikt, en dan pas de stiksels, zo lopen de stiksel door over de figuurnaad.

En dan wil ik op dit pand ook wel een paar bloemen. Dit gaat dan op dezelfde manier zoals hier boven beschreven.

En zo zijn dan de voorpanden. Hoe leuk is het om zo ook met de 1300MDC te spelen, je kunt er veel meer mee dan alleen afwerken en zomen.

Nu kan het jasje in elkaar, dat wordt het volgende bericht. Ik denk dat ik ook het beleg aan één kant doorstik met het coverstiksel.

 

 

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1300MDC
BERNINA 1300MDC
Borduursoftware 8
Borduursoftware 8
De borduurvoet (met druppelvormig gat) # 26
De borduurvoet (met druppelvormig gat) # 26
Echoquilt- en CutWorkvoet # 44C
Echoquilt- en CutWorkvoet # 44C
BERNINA CutWork Tool
BERNINA CutWork Tool
Mega-Hoop borduurraam
Mega-Hoop borduurraam

Thema's met betrekking tot dit bericht ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam