Creatieve berichten over naaien

Stikken in banner: een leuk rugzakje

Ik vermeldde eergisteren al dat ik van vriendin Ingeborg banners kreeg. Er was nog een gegadigde en we hebben eerlijk verdeeld: 80% voor mij en 20% voor Veerle 🙂 . Maar wat zal ik ermee maken? Borduren lukte dus al, dat lees je in het bericht ‘Borduren op banner’, maar het verdere project moest nog afgewerkt worden. ‘Stikken in banner: een leuk rugzakje’ krijgt hiermee een vervolg.

En ondertussen heb ik wat nagedacht, het wordt dus een rugzakje. Dat werk ik af op de BERNINA 710.

De rits stik ik op de achterkant, meteen veilig weg voor wie er ook maar aan zou denken die ongevraagd te openen. Daarvoor snijd ik het overblijvende deel van de banner op de bovenkant open met het rolmes.

De rits zelf bevestig ik met lijmroller op de kunststof. Het vaststikken gebeurt met de open borduurvoet nr 20. Zo houd ik mooi zicht op het stiksel, en of het alsnog zou verschuiven tijdens het stikken. Door het boventransport in te schakelen voorkom ik het verschuiven ook nog wel.

Voor de sluiting gebruik ik musketons, die ik jarenlang uit allerlei publiciteits sleutelhangers verzamelde. Ik knip een stukje lint mee, zodat ik het tussen voor- en achterkant kan meestikken.

De vorm van de achterkant knip ik niet vooraf uit de banner. Ik stik de voorkant er gewoon op. Om het verschuiven te voorkomen, heb ik nu nietjes geslagen in de dubbele bannerfolie. Ik zette ze voor de zekerheid wel op de lijn waar ik straks het stiksel wil hebben. Dan zie je niet zo goed waar de gaatjes zitten. Er komt een extra heen- en weer stiksel op de plaats waar de musketons zitten.

En vervolgens knip ik de vorm rondom uit.

Dit is de achterkant:

En heb ik toevallig nog een riempje liggen in de kleur van het garen van de kip? Lucky me!

Helemaal afgewerkt ziet het er zo uit:

Leuk, hé? Een geslaagde proef, ik zal er zeker nog meer gaan maken met de echte banners!

Nu kan ik terecht zeggen: ‘Bea stikt in het afval.’ 🙂

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: banner, musketonsluitingen, riempje, rits
Benodigde producten:
BERNINA 710
BERNINA 710
Open borduurvoet #20
Open borduurvoet #20

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam