Creatieve berichten over naaien

Afwerking ‘uitnodiging om te relaxen’

Enkele dagen geleden (17 juli) zag je het blogbericht over het maken van de lapjes met poëzie. Daarin vond je ook de gratis downloads van de borduurpatronen. ADe afwerking ‘uitnodiging om te relaxen’ beschrijf ik in dit blogbericht.

Het betreft een uitnodiging om tijdens een wandeling of fietstocht plaats te nemen op de zitbank, die bij een vriendin in de tuin staat.

Dit zijn de lapjes:

Voor de afwerking heb ik nodig:

En zo ging ik te werk voor de afwerking:

Ik sneed de lapjes op de juiste afmeting met een rolmes. De breedte werd gekozen volgens de breedte van de zitbank, in 3 delen afgewerkt.

De lapjes werden alle 3 gelockt op de bovenkant, samen met de katoen voor de achterzijde. Daarna kon ik in één keer de volle lengte met het biaisband aanzetten. En dan werden ze losgeknipt. Je ziet tussen de delen op de rechterkant dat ik het katoen van de rugzijde al tot op het biaisband ingeknipt had, voordat ik de foto nam.

Een naametiket moest er ook nog op. Dit werd ook opgemaakt in de software V8.

Vervolgens ging ik ze rondom overlocken (met het strikbandje voor de achterkant ineens mee in de locksteek). Dit overlocken is niet nodig om het rafelen te voorkomen, maar wel om de 3 lagen op elkaar vast te zetten, zodat de stof als één samengevoegde laag gemakkelijk door het biaisbandapparaat gaat. Om netjes te starten en de hoekjes te maken, heb ik de hoekjes alvast op afstand geknipt met de schaar.

Als je dit ook wil maken, controleer je in elk geval wel DUBBEL of je kopspelden niet voorbij de snijlijn van de locker komen? Ik weet dat dit een soort kamikaze-uitvoering is. Kopspelden en messen van machines gaan niet goed samen… (drama, oh, drama!).

Randafwerking van de uitnodiging om te relaxen:

Nu moest alleen nog het biaisband rondom aangestikt worden. Eerst stikte ik 45 cm zonder stof ertussen. Zo heb ik een strikbandje. Na het beëindigen van het eerste deel stik ik door om te herbeginnen met deel 2. Daar stik ik dus 90 cm na elkaar, zonder stof ertussen.

Om het rafelen te voorkomen op de plaats waar de bandjes straks geknipt worden, voegde ik een stukje stiksel met de wafelsteek in (steek wat versmald en naaldpositie uiterst rechts). En hierbij ging ik de machine ook nog eens achteruit laten stikken om te hechten. Zo zitten de steken goed vast.

Klaar om te passen.

Omdat ik niet onmiddellijk bij Ingeborg in de buurt kom, pas ik ze alvast eens op een andere bank.

Krijg jij ook helemaal zin om even wat te gaan zitten en bij te praten? Dan is het opzet geslaagd!

Afwerking ‘uitnodiging om te relaxen’ is helemaal klaar.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: biaisband, borduurgaren Mettler PolySheen, katoen
Benodigde producten:
BERNINA 710
BERNINA 710
BERNINA L 460
BERNINA L 460
Open borduurvoet #20
Open borduurvoet #20
Bandapparaat #87
Bandapparaat #87

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam