Creatieve berichten over naaien

Armbanden voor Leafeon cosplay

Bij mijn Leafeon kostuum heb ik ook harnasstukken gemaakt om op de onderarmen te dragen. Deze heb ik gemaakt van lichtgewicht foam! Om ze te kunnen dragen heb ik klittenband gebruikt en een soort armbanden genaaid. Het is heel simpel! Kijk maar hoe ik het heb gedaan:

Allereerst heb ik mijn arm opgemeten en een patroon getekend voor de armbanden. Ik gebruikte een rekbaar stof dus het mocht wat krap getekend worden. Ik knipte het patroon 2 keer uit de stof (omdat ik het nodig had voor mijn beide armen). En ik naaide er een stukje klittenband op in het midden, op de goede kant van het stof. Hiervoor gebruikte ik een gewone stiksteek op mijn BERNINA 330 naaimachine.

Om de armband dicht te maken vouwde ik de armband dubbel met de goede kanten tegen elkaar en naaide ik met de overlocker BERNINA L450 langs de rand. Dit leverde een mooi afgewerkte, rekbare naad op.

De uiteindes werkte ik af door de ketting van het lockgaren met een dikke botte naald weer terug in de naad te steken. In dit blogbericht kun je in detail zien hoe dit werkt!

Omdat het stof niet rafelt (het is een soort Scuba wat ook weer een beetje op suede lijkt) hoefde ik de boven en onderkant niet perse af te werken. Ik koos ervoor om het nu zo te laten, en nadat ik het kostuum voor de eerste keer had gedragen te besluiten of ik het nog zou afwerken of niet. Nu zit het heel mooi aangesloten op de huid omdat het zo mooi glad is. Dus ik laat het waarschijnlijk zo.

Ik heb er extra voor gekozen om de zachte kant van het klittenband op de armband te naaien omdat ik de armbanden dan veilig in de wasmachine kan stoppen met andere delen van het kostuum zonder dat ze elkaar beschadigen tijdens het wassen. Slim nietwaar?

Aan de binnenkant van het harnasstuk heb ik met mijn lijmpistool de harde kant van het klittenband aangebracht.

Nu kan ik heel makkelijk de harnasstukken op plakken en er weer afhalen! En omdat het materiaal van de harnasstukken zo licht van gewicht is blijven ze ook echt super mooi zitten.

Op die ‘pasfoto’ was het harnasstuk nog niet helemaal klaar. Ik moest het nog afwerken door highlights en schaduwen toe te voegen met schilderen en ook de bladeren moesten nog geschilderd worden. Zo ziet het er nu uit:

En in combinatie met het hele kosttum is het natuurlijk heel mooi!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: jersey, klittenband, Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
BERNINA L 450
BERNINA L 450

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam