Creatieve berichten over borduren

Besparen op versteviging voor het borduren.

Echt? Versteviging kost toch niet zoveel? Dat klopt, maar als je een tijdje bezig bent met borduren, en je raakt zo verslaafd als ik zelf ben, dan wil je misschien toch wel een beetje opletten met je materiaal. En ik heb enkele kleine tips voor het besparen op versteviging voor het borduren.

Ik borduurde op de BERNINA 700 en gebruikte Mettler Poly Sheen borduurgaren.

Image of BERNINA 700.

BERNINA 700

De B 700 overtuigt met veel nieuwe, innovatieve functies zoals precisieplaatsing. Bovendien wordt deze borduurmachine geleverd met veel borduurpatronen.

Meer informatie

Hoe je kunt besparen op versteviging toon ik in een project:

Op een Amerikaans YouTube filmpje zag ik de tip om de vellen versteviging niet op maat te knippen voor elk project apart. Je werkt zuiniger wanneer je een vel op breedte afknipt, of zelfs dubbele breedte en hoogte, die je nodig hebt voor één inspanning.

Momenteel ben ik op vraag van onze musicerende zoon Simon bezig met lapjes voor de trommels van de Koninklijke Harmonie De Vijverzonen van Dikkebus. Er komen een aantal jonge trommelaartjes bij en die willen ook in een net uniform voor de dag komen. En zo’n vraag kan ik natuurlijk niet weigeren…

Wat ze allemaal nog meer doen vind je op de site: http://vijverzonen.be/

En hier poseerde Alexia, één van de jonge trommelaartjes, na het tuinconcert met als thema ‘Helden’. Fier, hé? Ik ook, hoor!

Ik heb eerst en vooral al 2 logo’s naast elkaar gezet in de Maxi hoop. Eerst span ik de versteviging in, dan zet ik de stof vast met lijmspray en kopspelden en borduur ik het linker logo. Wanneer dat klaar is, vouw ik de stof om en leg het lapje voor het rechter borduurbestand op dezelfde manier op de stof en zet vast.

Door de versteviging niet af te knippen op maat van de ring, kan ik een gedeelte overlappen bij een volgende inspanning.

Op het vel versteviging hieronder zie je met een witte zeeplijn de omranding van de borduurring in wit. Doordat de versteviging op dubbele breedte is, kan ik een stukje overlappen. Normaal gezien zou ik voor de Maxi hoop al 50 cm hoog nodig hebben, nu knipte ik een stuk van 95 cm af en ik heb eigenlijk nog ruim 5 cm over in de hoogte (op boven- en onderstaande foto dwars gelegd, dus de hoogte is de links-rechts afstand). Diezelfde redenering kan je dus ook in de breedte volgen.

Je merkt ook wel dat je telkens een rand hebt op de zijkant van de versteviging, waarop niet geborduurd werd. Soms kan je natuurlijk zo’n reststukje gebruiken voor de kleinere borduurramen.

Versteviging voor het boruren samenstikken tot een groter vel:

Maak je een proefboruursel? Of een project waarvan de achterkant niet zichtbaar is? Je kan 2 van deze randen perfect samen stikken op de naaimachine om een breder stuk te hebben. Ik zou nu precies ook geen strookjes van 5 cm aaneenzetten om te gaan gebruiken in de Maxi of Jumbo hoop (er zijn grenzen aan mijn zuinigheid), maar 2 stroken is echt wel goed bruikbaar.

Of misschien maak je met de kleine restjes een borduurvriendin blij die vooral kleine logo’s of initialen borduurt?

Hebben jullie nog andere tips voor het bBesparen op versteviging voor het borduren.? Ik leer ook graag van jullie ervaringen!

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: borduurring, versteviging
Benodigde producten:
BERNINA 700
BERNINA 700

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam