Creatieve berichten over quilten

Quiltclub ‘De Lapjeskatten’ uit Ieper

Quiltclub ‘De Lapjeskatten’ uit Ieper (B) (niet te verwarren met de gelijknamige Nederlandse club) geniet van een welverdiende rust na een drukke periode.

Op 16 juni namen ze deel aan ‘Quipday’: dit is een initiatief om te quilten ‘in public’.

Vervolgens hadden ze een tentoonstelling in de bib (16 tot 30 juni). Een slimme gedachte om patchwork en quilten tot bij het grote publiek te brengen!

Er was heel wat voorbereidend werk om alle quilts netjes op te hangen.

Veel bibliotheekbezoekers namen de tijd om de tentoonstelling te bezichtigen.

Enkele werken van ‘De Lapjeskatten’ uit Ieper:

Deze pareltjes waren (onder andere) te bezichtigen:

Linde Pype

 

Kameleonquilt van Roos Depuydt

 

Roza Degraeve

 

Trees Vanhove

 

Jeannine Vandamme

 

Lut Verhelst

 

Lieve Arnauts

De tentoonstelling werd beëindigd met 2 initiatie-workshops. Om de inschrijvingen laagdrempelig te houden, werd geopteerd voor het naaien met de hand. En het werd een succes! De beide workshops waren helemaal volzet, er moest zelfs een derde workshop ingelast worden. Er kwam ook heel wat jong talent op af. En zoals gehoopt, resulteerde dit ook in nieuwe inschrijvingen voor het volgende werkjaar, dat vanaf september start.

Deze bloemen maakten ze tijdens de workshop in de bib:

Rebecca (links in beeld) start binnenkort met een cursus machinaal patchwork, om nog meer te kunnen gaan doen met de basisideeën die ze nu al opgedaan heeft. Zij zorgt ook voor de FB pagina van ‘De Lapjeskatten’.

De bezielende kracht achter De Lapjeskatten uit Ieper

Lieve Arnauts is de bezielende kracht achter de groep. Ze organiseert de workshops en helpt op technisch vlak.

Ze stikt haar eigen projecten op een BERNINA 570 Quilters Edition. Lieve vindt dat deze machine heel vlot naait en gemakkelijk is in de bediening. Ook het quilten met de BSR-regulator is heel handig, vooral voor kleine tot middelmatig grote quilts.

Het patchworken begon voor haar in 1992, in het begin hoofdzakelijk met de hand en vooral de traditionele patronen. Na verschillende opleidingen die ze volgde, is ze in 1996 begonnen met een cursus te geven in het Dienstencentrum de Kersecorf te Ieper. Gaandeweg zijn ze verhuisd naar het andere dienstencentrum het Hofland, waar meer ruimte is en waar ondertussen 3 groepen de lessen bij haar volgen.

Veel succes toegewenst, voor alle getalenteerde ‘Lapjeskatten’! Nu al met bijna 80, maar uitbreiding zit er zeker nog aan te komen. Proficiat!

Ik krijg er zelf zin in en ga me inschrijven voor september. Een vriendin heeft mij een half afgewerkte quilt gegeven en die kan ik dan onder deskundig toezicht afwerken. Goed idee, toch? Quiltclub ‘De Lapjeskatten’ uit Ieper is goed bezig!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een week en meer
Benodigd materiaal: katoen
Benodigde producten:
BERNINA 570 QE
BERNINA 570 QE
Patchworkvoet #37
Patchworkvoet #37

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    • Bea Callemeyn BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

      Marie-Christine, het artikel werd gepubliceerd nadat alles voorbij was, een beetje als een neerslag van de recente activiteiten. Als je de FB pagina van ‘De Lapjeskatten’ liket, krijg je nieuwe activiteiten te zien. Heb je zin om lid te worden of langs te komen? Welkom! Je vindt het mailadres van Lieve op de affiche.

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam