Creatieve berichten over naaien

Een jurk voor Castlefest: B6413

Ieder jaar gaan mijn vriend en ik naar Castlefest, een evenement in het eerste weekend van augustus bij Kasteel de Keukenhof in Lisse. Castlefest is een evenement wat het beste te beschrijven is als Pagan, fantasy en een vleugje historie. Voor ons een jaarlijks terugkomend evenement waar we graag tijd voor vrijmaken.

Vlak voor Castlefest was ik op vakantie geweest en had daardoor nog maar twee weken om iets te maken om aan te doen. Ik koos ervoor om een patroon te maken dat ik al langer in mijn bezit had, de B6413. Ik combineerde het patroon met een stofje dat ik ook al eventjes had liggen, gekocht tijdens de stoffenmarkt in Rotterdam. De strakke rok van het patroon is niet helemaal mijn ding dus verwisselde ik deze voor een gerimpelde rok.

Het patroon heeft een lage neklijn en een keyhole aan de voorkant. Het lijfje heeft korte raglan-mouwen en hoort net op de schouders te hangen. De moeilijkheid van dit patroon zit hem in het goed passend krijgen van het lijfje. Door de keyhole aan de voorkant zie je elke BH die je eronder doet. Ik heb daarom eerst proefmodellen gemaakt van het lijfje om ervoor te zorgen dat het goed paste zodat het niet af zou zakken.

Uiteindelijk heb ik twee maten gecombineerd om een goede pasvorm te krijgen bij de borst zonder dat het te strak werd in de taille. Bij de mouw haalde ik wat ruimte weg zodat ze goed op mijn schouders bleven hangen.

Omdat ik de pasvorm al helemaal goed had was het in elkaar zetten van de jurk een vrij simpele klus. Het patroon was een stuk makkelijker dan ik van tevoren verwachte.

De jurk was heel comfortabel en ik voelde me er super in de hele dag. Het was heerlijk weer en ik heb me zeer goed vermaakt.

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: garen, rits, stof
Benodigde producten:
bernette 38
bernette 38

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam