Creatieve berichten over quilten

Bezoek aan de Handwerkbeurs te Gent (B)

Daar kijk ik dan weer naar uit: een beursbezoek met veel nieuwe dingen, bijpraten, ideeën opdoen, wat spullen aankopen… Een bezoek aan de Handwerkbeurs te Gent (B) is altijd een feest.

En wanneer het voorziene budget ingewisseld is voor veel te veel leuke voorraad, ga je tevreden naar huis!

Op 10 november bezocht ik de Handwerkbeurs in Gent. Gedurende 3 dagen konden bezoekers er langsgaan en kijken, genieten, kopen. Ik wilde vooral ook langsgaan bij de stand van StitchatHome, vanwege het machine borduren. Ik mocht er ook al enkele projecten voor schrijven en wanneer de redactie mijn kant uit komt, moet ik er natuurlijk heen 🙂 .

Terwijl ik langs de standen liep, viel mij een BERNINA op. Een model dat ik niet kende, mijn aandacht was getrokken. Toen ik dichter kwam, begreep ik dat ik gewoon de achterkant zag en bij mijn eigen machine zie ik die achterkant natuurlijk niet. Ik vond het zelf nog grappig…

Het was een BERNINA 720, waarop een quiltdemo werd gegeven. Qua uiterlijk lijkt die trouwens erg op mijn BERNINA 710. De machine was ook nog eens verzonken in een meubel, waardoor het zicht wat anders was. 

Het nieuwere model voor de 720 is de BERNINA 740 .

Een voorstelling van de BERNINA 740 zie je hieronder:

Mijn aandacht werd getrokken door de demo van het rulerwork. Eigenlijk ben ik geen quilter, maar toch maakte ik vroeger al enkele stukken. En nu ik bezig ben een handgemaakte patchwork voor een vriendin ineen te puzzelen, zal ik toch moeten quilten. Ik schafte mij op de beurs al enkele mallen aan, en bestel straks de rulerpersvoet nr 72.

In onderstand filmpje zie je helemaal hoe het in zijn werk gaat:

En toen bleek dat ik één van de dames ook al regelmatig tegengekomen was op de Facebookgroepen waar we allebei actief in zijn. Leuk om ‘in het echt’ kennis te maken! Dan kun je ook nog even van gedachten wisselen en luisteren.

En ik kan niet wachten om zelf aan de slag te gaan met de rulervoet, maar die moet ik nu nog bestellen 🙂 .

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigde producten:
BERNINA 720
BERNINA 720
Verstelbare rulervoet #72
Verstelbare rulervoet #72

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam