Creatieve berichten over naaien

Een vest voor de winter

Een vest voor de winter

Hoe makkelijk is het om even lekker een vest aan te trekken. Ik vind dat het je outfit altijd net even wat extra’s geeft.

De knipmode van oktober 2018 had deze geweldige bijlage. Eerst had ik erg mijn twijfels of dit wel een vest was voor mij, maar nu ik hem gemaakt heb vind ik hem wel erg gaaf.

Soms moet je daarom gewoon de knop omzetten en iets maken ondanks dat je twijfelt.

Benodigdheden:

  • scuba (of een andere stof waar je een vest van kan maken bijv: jaquard)
  • garen
  • patroonteken papier
  • tornmesje
  • bijlage knipmode oktober
  • coverlock
  • (optoneel) overlock
  • naaimachine
  • spelden

Ik ben begonnen met de naden te naaien bij de schouders. Meestal speld ik dat altijd af en naai op de lijn die de spelden aangeven.

Daarna heb ik alles in elkaar gezet met de overlock machine. Ik vind dat het altijd zo een afgewerkt resultaat geeft. De schoudernaden heb ik ook deze keer weer afgewerkt met een doorzichtig naadbandje. Hierdoor bijven de schouders mooi in vorm tijdens het dragen.
Je kan hier ook gewoon naadband voor gebruiken, maar dit naadband heeft nog een beetje rek.

 

Ik neem altijd de tijd om het af te spelden. Zo kan je het in een keer goed naaien en lopen de naden atijd perfect in elkaar over.

Als alles netjes is afgespeld kan je de zoom met de coverlock afwerken. Zorg ervoor dat je de draden wat langer houd als je begint en de draden ook wat langer afknipt als je eindigd. Je moet ze namelijk nog terug steken met een naald en even vastknopen, zodat het niet gaat uitrafelen.

Na het locken met de coverlock heb je een mooie en nette afwerking aan de onderkant van je vest.
Ik heb hiervoor de standen op 4 gezet en naald E eruit gehaald. Ook de steeklengte heb ik verlengd naar stand 4. De stof is namelijk best nog wel dik en vond dit het mooiste resultaat.

Nu kan je de binnenkant van beleg doorstikken. Ik heb hiervoor gekozen om dit ook met de coverlock te doen. Hiervoor heb ik naald C en E eruit gehaald. De standen heb ik op 2,5 en 5.5 gezet.

Zoals je kan zien zit er bij de coverlock een heel handige handleiding. Hierin kan je zien welke naalden je eruit moet halen voor welke steek. Ondanks dat het in het Duits is vind ik de uitleg met de afbeeldingen heel duidelijk.

Wel moet je nog even spelen met de steeklengtes en druk van de voet bij de verschillende stoffen.

Zoals je kan zien op de foto heb je nu aan de binnenkant van het vest een mooie afwerking. Dit heb ik ook toegepast met het beleg op de mouwen. Je hebt hierdoor een professionele afwerking in een handomdraai.

De zakken op het vest heb ik door gestikt met de naaimachine. Ook hiervoor kan je de coverlock gebruiken. Zorg er dan ook voor dat je de draden aan het begin en het eind even wat langer houd. Ook deze moet je even met een speld terug steken en vast knopen.

Ik vind het echt een heerlijk vest met net even iets extra’s.
Nog nooit had ik gewerkt met scuba, maar dit is echt een makkelijke stof om te verwerken.

Gaan jullie ook de uitdaging aan om eens uit je comfort zone te stappen?!

Voor meer van mijn projecten kan je altijd een kijkje nemen op mijn Instagram: @stefjuhh89

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een weekend
Benodigd materiaal: bijlage knipmode, bijpassend garen, coverlock, kopspelden, naaimachine, overlocker, patroonpapier, scuba, tornmesje, vest
Benodigde producten:
bernette 42
bernette 42

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam