Creatieve berichten over naaien

Adventskalender 2018 – deurtje #15

Materialen: 

  • 1 octagon sjabloon, zijden elk 3” 
  • 1 regular octagon van kerststof, zijden elk 3” 
  • 1 regular octagon van voeringstof, zijden elk 3”  
  • 1 regular octagon van Soft & Bright™ tussenvulling, zijden elk 3” 
  • 1 octagon, zijden elk 2” gemaakt van sjabloonmateriaal of stevig karton zodat de basis stevig wordt (optioneel)
  • Instructie en sjablonen: https://tinyurl.com/y8vqtshw

 

Methode:

  1. Gebruik het sjabloon om de octagons uit de kerststof, de voeringstof en tussenvulling te knippen. Knip nauwkeurig.

Drie lagen

  1. Gebruik de kleine octagon om met een verdwijnstift de vorm in het midden aan de goede kant van de voeringstof te tekenen. Leg de tussenvulling plat neer. Plaats het sjabloonmateriaal of het karton precies in het midden en daar bovenop de voeringstof met de goede kant van de stof naar boven.
  2. Speld vast en stik dan rond de rand van het plastic of kartonnen sjabloon zodat het gefixeerd is. Zorg ervoor niet in het plastic of karton te stikken. Gebruik bijpassend garen (ik heb contrasterend garen gebruikt zodat je de steken kunt zien) en stik op de lijnen die je hebt getekend.   
  3. Pers het geheel voorzichtig.  Plaats de kerststof op de voeringstof met de verkeerde kant boven. Zorg ervoor dat de hoeken en punten gelijk liggen. Stik de rand helemaal rondom de drie octagon lagen met een naadtoeslag van 1/4″. Laat twee zijden open om te kunnen keren.

        5.  Knip de hoeken tot kort voor het stiksel af.6.  Duw de stoffen en het karton of plastic voorzichtig door de opening tussen de voeringstof en de kerststof. Probeer geen vouw in het karton of plastic te maken. Gebruik een stomp voorwerp zoals bijvoorbeeld een eetstokje of de achterkant van een penseel om de hoeken goed uit de duwen.  7.  Pers de stoffen voorzichtig glad. Vouw de 1/4″ naadtoeslag bij de opening naar binnen. Speld de deze vast.  8.  Stik de rand van de hele octagon door op een afstand van 1/8″ van de rand, stik nu ook de opening dicht.

9.  Stik nu aan de voeringstofkant over het eerder gemaakt stiksel om zo de kerststof aan de bovenkant vast te zetten. Gebruik bijpassend garen zowel voor de boven- als de onderdraad.10.  Vouw één van de hoeken diagonaal samen en stik dit op 3/8″van de punt van de hoek drie keer door, gebruik decoratief garen en stik bovenop het eerste en tweede stiksel. Hecht af maar knip het garen niet kort af. Rijg een kraal aan de loshangende draden, knoop dit vast en stop de draaduiteinden tussen de twee lagen.  11.  Herhaal dit voor de andere 7 hoeken.

12.  Vul dit kleine bakje met snoepjes, noten of alles wat past bij jouw kersttafel.

Vrolijk kerstfeest!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam