Creatieve berichten over borduren

Een paashaas, klaar om te borduren, via de BERNINA Borduursoftware V8 gemaakt

Pasen komt al dichterbij: 21 en 22 april is het zo ver. Voor die tijd wil ik een aantal kleine Paasprojectjes maken. Allereerst heb ik een eenvoudig haasje ontworpen via de BERNINA Borduursoftware V8 (degenen die deze software bezitten kunnen via de beschrijving hieronder hun eigen haasje op de aangegeven manier maken: snel en makkelijk). Dit ontwerp geef ik aan jullie door, zodat je het nog op tijd kunt borduren als je dat wilt. Het is een eenvoudig haasje, alleen de Outlines worden geborduurd, alles in één kleur (door jezelf te kiezen).
Hiervoor heb ik een tekening gemaakt van een paashaas (je kunt veel voorbeelden via Clipart/Licentie vrij vinden op Internet) en deze in Art Canvas van V8 opgehaald. De lijnen heb ik extra dik gemaakt, zodat V8 alles goed ‘ziet’. Belangrijk is ook om er op te letten dat alle lijnen even dik zijn, anders kunnen sommige delen van zo’n tekening niet ‘doorkomen’.
De tekening is geselecteerd, waarna ik op ‘Converteer’ klik zodat alles omgezet wordt naar een borduurobject.


En daar staat het haasje. Even een zwarte kleur (optisch) gegeven, en gekeken hoe dit nu geborduurd gaat worden als ik het zo laat: een borduur/outline motief met een satijnsteek.


De afmeting van het haasje heb ik iets vergroot naar 100 x 55mm (2.944 steken), en daarna gekeken in welke Borduurring deze past: de Medium Hoop – 130x100mm. Voetje 26 en inspanraam positie ‘Automatisch centreren’ gekozen, en op OK geklikt.  Daarna heb ik het haasje bewaard bij mijn oefenprojecten (haasje.ART80) zodat ik het altijd terug kan vinden.


Om het voor veel borduurmachines toegankelijk te maken, heb ik diverse extensies/haasjes al voorbereid, zodat je het zo kunt downloaden en borduren. Hoe ik dat in V8 gedaan heb? Via ‘Bestand’ (menu balk bovenaan) en dan klikken op ‘Machinebestand exporteren’.


Je hebt daar veel mogelijkheden voor het bewaren met bepaalde extensies: klik op de pijl naar de opgegeven extensie en de lijst verschijnt. Alle populaire borduurmachines staan er op.


Dit zie je dan in je map, als je zoveel soorten/extensies hebt aangemaakt; niet alleen de bestanden met extensies, maar natuurlijk ook altijd de .bmp (afbeelding) en .inf (info) van het bestand. Bij het downloaden van het bestand met je eigen extensie moet je de .bmp (eerste afbeelding van het rijtje) en .inf ( vierde afbeelding van het rijtje) altijd meekrijgen, zodat je borduurmachine over alle informatie beschikt om alles te kunnen uitwerken.

En hierbij dan het .ZIP bestand, dat je kunt downloaden en direct dit eenvoudige haasje kunt borduren in je eigen kleur, om snel een leuk project te maken. Klik maar op deze rode link en gebruik de extensie van  je machine en let op dat je dus 3 bestanden overneemt: jouw gekozen extensie en de .bmp en .inf files.


Wil je graag even een voorbeeld, en beschik je over de BERNINA Borduursoftware V8? Dan kun je via de bovenste menubalk bij Ontwerp/Achtergrond bv. een T-shirt kiezen als achtergrond, waar je het haasje dan op zet (schuifbaar). Zo zie je bv. hoe leuk het is om dit eenvoudige, snelle borduurmotief op een T-shirt te zetten!
En wat dacht je van het maken van een Paaskaart, of een cadeauzakje, een speldenkussentje of een ingelijst werkstukje,waar je dit haasje op kunt zetten… Mogelijkheden genoeg.

Veel plezier er mee.

 

Borduurgroeten,
Sylvia Kaptein
www.sylviasartquilts.nl

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam