Creatieve berichten over naaien

Hoodies, hoodies en nog eens hoodies

Hoodies zijn favoriet bij mijn zonen in het najaar en de winter. Ze dragen eigenlijk wel dagelijks hoodies. Voorheen werd iedere hoodie meteen goedgekeurd en gedragen, maar tegenwoordig is de oudste hier niet meer heel makkelijk in. Sommige stoffen vindt hij inmiddels toch wat kinderachtig. Dus ik moet nu echt met hem overleggen welke stoffen ik nog wel mag gebruiken en welke niet.

Deze hoodies zijn allemaal goedgekeurd door beide zonen.

Eenvoudige hoodies

Hoodies of truien kun je eenvoudig maken of juist met allemaal accenten. De ene keer naai ik meerdere hoodies op een dag en gebruik ik geen siersteken of accenten en de andere keer maak ik een hoodie met alles erop en eraan. Ik laat eerst een paar ‘simpele’ hoodies zien.

De hoodie met auto’s erop was snel klaar. Ik gebruikte alleen een accent stofje voor de capuchon. De capuchon stikte ik door met een rechte steek op de gewone naaimachine. De hoodie zette ik verder in elkaar met de locksteek van de bernette 48

Bij deze ijsberen hoodie gebruikte ik ook een accentkleur in de capuchon. 

En deze wolvenstof is al zo mooi! Hier deed ik ook niks bijzonders mee. Gewoon een simpele raglantrui met oker accenten. Ik vind hem leuk!

Hoodies met coverstiksels en andere toevoegingen

Met een coverlock, bijvoorbeeld de bernette 48, kun je ook helemaal losgaan met aparte stiksels. Zoals ik bij onderstaande hoodies deed.

Bij deze trui met vliegtuigen voegde ik een groen stiksel toe. Dit is een trui met raglanmouwen. De raglannaden stikte ik aan de binnenkant door met de 4-draads coversteek. Je ziet dan de ‘verkeerde’ kant aan de buitenkant. Dit deed ik ook bij de rand van de capuchon. 

Verder voegde ik snappap toe, dit is nepleer. Hierin zette ik nestelringen en ik gebruikte een mooi dik koord. 

Bij onderstaande trui met huilende wolven is de stof op zich al prachtig. Daar moet je niet teveel aan toevoegen vind ik. Dus ik stikte alleen de capuchon door. Verder knipte ik de naam van de stof uit de zijkant van de stof en stikte dit op een stukje snappap. 

De naam en het merk van de stof worden vaak aan de zijkant van de stof gedrukt. Soms ziet dat er best leuk uit en dan knip ik het uit om ergens in het kledingstuk te verwerken. Bij deze trui stikte ik de naam van de stof op een stukje snappap en stikte dit linksonder op de trui. Dat ziet er best leuk uit toch?

Hetzelfde deed ik bij deze haaien trui. 

Al deze hoodies zijn in een paar maanden genaaid. Niet dat jullie denken dat ik een week heel druk ben geweest! Ik heb ze verzameld in één blogpost. 

Maken jullie ook vaak hoodies?

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een week en meer
Benodigd materiaal: boordstof, lockgaren, sweat, Tricot
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Jessie Derks BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Hallo Petra,

   Bedankt!

   Hoodie met raglan mouw: Miro Hoodie van Worawo (Duitstalig maar wel met duidelijke instructie)

   Gewone mouw: kaptrui uit het boek stof voor durf het zelvers (deel 1 volgens mij).

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam