Creatieve berichten over naaien

Stoer rokje met blauwe sterren en roze accenten

Een stoer blauw rokje met wat roze accenten, dat naaide ik voor een vriendinnetje van mijn oudste zoon. Meestal naai ik kleding voor jongens. Mijn oudste zoon werd echter uitgenodigd voor een kinderfeestje van een meisje uit zijn klas. Het leek mij wel leuk om iets voor haar te naaien. 
Ik had nog een jeansblauwe summersweat stof liggen met blauwe sterren erop. Ik kocht er roze glitterband, een roze paillettenapplicatie en roze koord bij. 

Blauwe boordstof, sterren summersweat, roze glitterband en roze koord.

Je kunt de blauwe stof natuurlijk combineren met blauwe naaigaren en blauw band. Maar ik vond het met roze wel een pittige combinatie. Van de donkerroze naaigaren had ik helaas maar één klosje, dus ik moest creatief zijn. Ik had wel lichtroze lockgaren, maar dat vond ik niet mooi passen bij het band en het koord. Dus bij het doorstikken van de zakken en het naaien van de zoom, plaatste ik het donkerroze klosje garen op de garenkloshouder voor de grijper voor de coversteek. Op de garenkloshouders van de drie naalden plaatste ik het lichtroze lockgaren.

Vervolgens stikte ik de zakken en de zoom aan de binnenkant van de rok. Dus aan de binnenkant zie je het lichtroze garen en aan de buitenkant zie je de donkerroze garen. 

Coversteek voor het doorstikken van de zakken.

Door aan de binnenkant de zak door te stikken, kun je makkelijk de rand van de zak volgen. 

Het glitterband wilde ik precies op de zijnaad stikken. Maar dan werd de zakopening te klein. Dus ik heb het band grotendeels op het achterpand gestikt. De zijnaad zit nog net verstopt onder het band. De coversteek voor de zoom heb ik over het band gestikt, dit ging prima met de bernette b48!

In de tailleband heb ik elastiek en een koord gedaan. Je kunt dan nestelringen / nestelogen in de tailleband zetten. Maar in plaats daarvan kun je ook twee knoopsgaten stikken. Verstevig dan wel even de binnenkant van de boordstof met wat vlieseline. Stik daarna een knoopsgat met een gewone naaimachine. Hiervoor heb ik weer het donkerroze naaigaren gebruikt. 

Knoopsgat voor het koord

Ik streek er nog een mooie paillettenster op. Deze heb ik trouwens wel doorgestikt! Strijkplaatjes blijven vaak in de was toch niet goed zitten, dus het beste stik je dit nog even door met de naaimachine. En ik voegde nog een klein lintje toe bij de zoom. 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: bernette 48, boordstof, glitterband, koord, lockgaren, naaigaren, summersweat, vlieseline
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam