Creatieve berichten over naaien

Eenvoudige paashaasjes als decoratie

Eigenlijk ben ik niet zo van de decoraties, maar af en toe “gebeurt het toch”. 
Nu was het dus zover, ik vond deze haasjes die precies bij ons interieur passen en die met Pasen bij ons in de woonkamer mogen staan of die ik graag aan lieve mensen cadeau doe. 

De stoffen waren overigens niet helemaal onschuldig aan mijn besluit. Deze zijn van Westfalen uit de serie Kyoto en zijn helemaal mijn smaak – overigens veel andere series ook, wat de keuze niet eenvoudig maakte. 

Gepland waren eigenlijk kussens en vlaggetjes voor ons balkon, maar hiervoor heb ik nog geen tijd gehad. Ik heb de restjes dus als het ware van tevoren gebruikt en hoop dat mijn berekeningen kloppen en ik straks genoeg stof heb voor het oorspronkelijke project.  

Materiaal

Voor de kleine haasjes heb een voorbeeld gemaakt dat jullie kunnen downloaden.
Verder hebben jullie nog vulmateriaal, satijnband en natuurlijk je naaimachine en mooie stoffen nodig.


Ik persoonlijk hou van terughoudende stoffen die goed met elkaar harmoniëren. Natuurlijk kun je ook prima felle kleuren gebruiken, maar ik vind de zachte kleurtjes voor deze haasjes echt heel mooi, het haalt het voorjaar in huis. Omdat ik een hele stoffenserie heb, hoef ik me geen zorgen te maken over de combinaties. De roze en grijsblauwe tinten van Kyoto passen perfect bij elkaar. 

Haasjes naaien

Je kunt de haasjes met behulp van het voorbeeld uitknippen, de naadtoeslag is niet inbegrepen. Ik raad echter aan om de haas op de achterkant van een dubbele laag stof te tekenen en de beide lagen met kopspelden vast te spelden. Dan naai je de haas eerst van de complete stof en kun je deze later uitknippen.  

Apropos uitknippen: geef knipjes bij de rondingen voor een mooie vorm van het haasje. 

Bij het vullen ben ik altijd weer verrast hoeveel materiaal voor zo’n klein project wordt gebruikt. Dit keer heb ik polyester watten genomen en toen dit op was ook nog restjes volumevlies van een patchwork-deken gebruikt. 

Nadat de keeropening dichtgenaaid is, wordt er om de nek van het haasje nog een mooi satijnbandje gestrikt. 

Klaar is de hazenfamilie! Nu kunnen de schattige beestjes op tafel, op de vensterbank of op een kommode worden gezet. 

Veel plezier bij het zelfmaken en alvast een vrolijk paasfeest!

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam