Creatieve berichten over naaien

Restjes tricot verwerken tot wasbare wattenschijfjes

Mijn restjes tricot zijn nog lang niet op, dus ik blijf nog schrijven over dingen die je van restjes tricot kunt maken. In dit artikel laat ik jullie zien hoe je wasbare wattenschijfjes maakt van restjes tricot.

Benodigdheden

  • restjes tricot
  • een oude molton doek of molton stof
  • jogging/sweat stof
  • lockgaren
  • verdwijnstift
  • een rond voorwerp

Werkwijze

Gebruik een beker, kommetje of ander rond voorwerp en teken cirkels op de stof. Ik gebruikte een kommetje voor de grotere cirkels en een plastic bekertje voor de kleinere cirkels. Met een verdwijnstift tekende ik een heleboel cirkels op een molton doek. Ook had ik nog een restje witte joggingstof liggen, dit heb ik ook gebruikt. 

Teken met een verdwijnstift cirkels op de stofjes.

Voor de tricotrondjes heb ik hele kleine restjes stof gebruikt. Met dit project kun je echt de laatste kleine stukjes stof opmaken. 

Grote en kleine cirkels geknipt uit molton, jogging en tricot.

Nadat ik alle cirkels had uitgeknipt, heb ik de cirkels gesorteerd op kleur. Ik had drie kleuren lockgaren gepakt: aqua, wit en roze. Dus ik maakte drie groepjes met cirkels. De schijfjes bestaan uit twee lagen: één laagje tricot en één laagje molton of joggingstof. 

Sorteer de cirkels op kleur, zodat je alle cirkels met dezelfde kleur in één serie kunt stikken.

Vervolgens ben ik alle cirkels gaan naaien. Hiervoor gebruikte ik locksteek 1: de 4-draads overlock steek van de bernette 48. Het is het handigste om als eerste de grotere cirkels te naaien, dan kun je vast wat oefenen met cirkels naaien. De kleine cirkels zijn wat lastiger om te naaien. 

Het locken van kleine cirkels vergt wat oefening.

Het resultaat

En toen had ik een hele berg wasbare wattenschijfjes! Ik gebruik ze inmiddels een paar weken en het bevalt goed! Het wassen doe ik in een waszakje, anders blijven ze in het rubber van de wasmachinedeur achter. 

Vrolijke wasbare wattenschijfjes van restjes tricot.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: bernette 48, joggingstof, lockgaren, Tricot
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam