Creatieve berichten over naaien

Restjes tricot verwerken tot een vest

Een patroon in stukken knippen

In mijn vorige artikel liet ik zien hoe je van stroken stof weer een lapje stof kunt maken om een patroondeel uit te kunnen knippen. In deze blog laat ik zien dat je ook het patroon in stukken kunt knippen.

Het patroon dat ik gebruikt heb is de Zsazsa mantel van Susalabim / Lillestoff. Het patroondeel van het voorpand en het deel van het achterpand heb ik in gelijke stroken verdeeld. Zodat de stroken stof in de zijnaden op elkaar aansluiten. Ook de mouwen heb ik in stroken van verschillende hoogtes verdeeld. De naadwaarde tekende ik al op het papieren patroon. Dat is handig als je met restjes stof werkt. Je kunt dan meteen goed zien of het patroondeel uit de stof geknipt kan worden. 

Alle patroondelen heb ik genummerd van boven naar beneden. Zodat ze niet door de war raken. Vervolgens heb ik de stoffen geknipt.

Alle patroondelen zijn in stukjes geknipt. De naadwaarde tekende ik al op het papier erbij.

Het naaien

Het naaien is wel even een klusje! Je moet namelijk alle stukjes aan elkaar naaien. Dit deed ik met steek nummer 1 van de bernette 48: de 4-draads locksteek. Als alle lapjes aan elkaar genaaid zijn, heb je: 2 voorpanden, 1 achterpand en 2 mouwen. De naden strijk je dan allemaal naar beneden toe, zodat je de naden kunt doorstikken. Ik stikte de naden door met steek 21: de 4-draads coversteek. Hiervoor gebruikte ik 4 verschillende kleuren.

Het resultaat

Het resultaat is een vrolijk vest met allemaal verschillende stofjes. Ik ben er erg blij mee en ik heb er al veel reacties op gekregen. Erg leuk! Het was echter wel een project waar ik lang mee bezig ben geweest. Het heeft ook wel eens een paar maanden over een stoel gehangen. Daarom ben ik nu wel extra blij dat het eindelijk af is. 

 

 

Moeilijkheidsgraad: Gevorderden
Tijd om te voltooien: een week en meer
Benodigd materiaal: lockgaren, naaigaren, Tricot
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam