Creatieve berichten over naaien

Nogmaals het cirkelapparaat

Hoi allemaal,

Het cirkelborduurapparaat behoort bij mij wel tot mijn favorieten!

Het eerste bericht van dit jaar wat ik schreef ging ook over het cirkelborduurapparaat. Hier maakte ik bloemen van de cirkels, met behulp van een zeshoek, lees het bericht nog maar eens na.

Wat ik ook nog tegen kwam, Bernina heeft er een E book van, een goede uitleg, leuk voor een oefenproject. In dit E book worden allerlei mogelijkheden van het gebruik van deze voet uitgelegd, van applicatie, tot het werken met de biezenvoet, voet 30, 31 of 46 en dan in combi met een tweelingnaald

Nu deze voet het accessoire van de maand is tijd om weer eens iets anders uit te proberen. Het blijven cirkels, maar je kunt ze op zoveel manieren gebruiken. Ik had een nieuwe broek gemaakt, en daar wilde ik nog een shirtje bij. Ik bedacht om dan de hals af te werken met het cirkelapparaat en de kleuren van de broek laat ik dan terug komen in de cirkels.

Het shirt word geel, met een blauw accent,  het zebraprintje.
Ik gebruik mijn basisshirt als patroon, knip dit uit, en dan maak ik eerst de applicatie op het voorpand. De halslijn knip ik met 1 cm naad. dit is de lijn als de hals is aangesloten, het mag wel wat dieper. Ook rijg ik even een draadje op middenvoor en middenachter.

De stof rond de hals is verstevigt met Neschen.
En dan beginnen met de cirkels.

Ik gebruik voetje 20, zo heb ik goed zicht op de stiksels. De cirkels gaan ook over elkaar. De eerste was de groene, had hem eigenlijk toch iets te groot, maar kan dit oplossen door er een kleinere cirkel in te maken.

Het wordt zo een mooi geheel. Als ik helemaal rond ben, knip ik een beleg. Dit maak ik door een lijn te tekenen op het voor en achterpand, een breedte van 8 cm.

Ik heb dit beleg verstevigt met vlieseline H180. Ik speld dit tegen de hals van het shirt en stik dit met een stiksteek vast.

Een kleine centimeter langs de cirkels. Daarna knip ik de halslijn uit kort langs het stiksel.

Daarna werk ik de rand nog af met een zig – zag, steekbreedte 2.8, steeklengte 0.5. Om het stiksel iets voller te krijgen ga ik er nog een keer over, maar zet de steekbreedte dan op 3.2.
Dan is de halslijn klaar en kunnen de mouwen erin worden gezet, en de zomen worden gestikt.

Heel veel verschillende cirkels, verschillende maten, en allemaal verschillende steken, zo fijn dat je op een Bernina wel wat te kiezen hebt wat de steken betreft.

Ik ben blij met mijn shirt!! durven jullie het ook aan?
Heb je nog vragen, laat gerust een berichtje hieronder achter.

 

Creatieve groet, 

Gerda Groenevelt

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: Tricot
Benodigde producten:
BERNINA 790
BERNINA 790
BERNINA 1150MDA
BERNINA 1150MDA
Cirkelborduurapparaat #83
Cirkelborduurapparaat #83

Thema's met betrekking tot dit bericht , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Miriam Hilgersom BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

  Ik heb 2 weken geleden het cirkel apparaat van bernina gekocht, ik krijg de cirkels niet geheel rond op het laatst, wat moet ik onder het stof leggen als versteviging of dat het extra soepel onder de voet draait, de tutorials zijn in het engels dus daar kreeg ik geen antwoord op.

   

  • Gerda Groenevelt BewerkenHet bewerken van commentaren op de BERNINA blog is alleen mogelijk na registratie met een blog gebruikersaccount. Registreer nu of maak hier een gebruikersaccount aan als u er nog geen hebt.

   Hallo Miriam,

   Als versteviging kun je het beste scheurvlies gebruiken. Dit is steviger dan vlieseline. Werk je met rekbare stof, dan kun je beter Neschen gebruiken, dit is ook een scheurvlies maar dan met een plaklaag. Dan moet het lukken.

   Succes, Gerda

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam