Creatieve berichten over naaien

Recykleren: van kapotte broeken naar ‘nieuwe’ shorts.

Recykleren

‘Recykleren’ dat woord las ik ooit op een Vlaamse blog. Het houdt in dat je oude of kapotte kleding hergebruikt. 
In deze blog laat ik zien hoe je eenvoudig van een lange broek een korte broek maakt. 

Kapotte broeken

Mijn zonen hebben om de haverklap gaten in hun broek. Bij het schrijven van deze blog, liggen er (naast deze twee joggingbroeken) nog 5 broeken met gaten klaar om gerepareerd te worden… Deze twee joggingbroeken had ik al een keer gerepareerd. En nu met de zomer in aantocht, besloot ik om er korte broeken van te maken. 

Als ik broeken met gaten repareer dan strijk ik meestal vlieseline aan de binnenkant van de broek. Vervolgens naai ik het gat dicht en strijk ik er een applicatie op. Deze applicatie moet je eigenlijk wel vast stikken, anders laat het meestal vrij snel los in de was. Bij deze joggingbroeken had ik de applicaties niet allemaal vast gestikt. En er ontstonden ook al vrij snel weer gaten ter hoogte van de knieën. 

Het afknippen van de pijpen

Ik knip de ene pijp vlak boven het gat of de applicatie af. Vervolgens leg ik deze afgeknipte pijp op de andere pijp. Dit is niet super precies, maar het werkt.


Zomen

Als de broeken zijn afgeknipt, dan hoef je ze eigenlijk alleen nog maar te zomen. Met een ‘zoommaatje’ meet ik de zomen af. Vervolgens strijk ik de zoom en daarna kun je de zoom al stikken. 

Op deze twee broeken zijn sierstiksels gebruikt. Deze stiksels lijken op de ‘achterkant’ van de 4-draads coversteek van de bernette 48. Ik heb deze steek gebruikt en aan de binnenkant van de broek gestikt, zodat de achterkant van het stiksels op de goede kant van de stof zichtbaar is. 

Zet het voetje in de pijp.

En dan heb je in een korte tijd twee ‘nieuwe’ korte broeken!

Het lijkt toch net of dit zo hoort? Het stiksel over de zijnaad lijkt erg op het stiksel dat ik gebruikt heb.

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: bernette 48, lockgaren, oude kleding
Benodigde producten:
bernette 48
bernette 48

Thema's met betrekking tot dit bericht , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam