Creatieve berichten over naaien

Schattige roze strikjes voor Black cat DVA cosplay

Ken je de game ‘Overwatch’? In deze spannende videogame kun je o.a. spelen met het karakter ‘DVA’. De personages in de game hebben ook nog allemaal verschillende outfits die je kunt kiezen, en DVA heeft een ‘Black Cat’ outfit. En toen die uitkwam was ik meteen verliefd! Deze cosplay moest en zou ik meteen maken!

Ik had nog wat felroze stretchdenim over van mijn Jinx cosplay (waarover ik ook een aantal berichten hier heb gepost!) en dat leek me perfect voor de schattige roze strikjes voor DVA.

Ik laat je graag zien hoe je deze strikjes zelf kunt maken.

Onderdelen

Dit zijn de onderdelen waaruit 1 strikje bestaat. Links liggen de twee rechthoekjes die het strikje zelf vormen. In het midden liggen 4 stukjes die straks decoratieve lintjes gaan worden en rechts ligt een klein vierkantje dat uiteindelijk om het strikje heen komt. Het wordt dus geen echt strikje, maar het ziet er wel zo uit!

Naaien

Om de verschillende onderdelen te gaan maken, moeten de stukjes stof eerst met de goede kant op elkaar gelegd worden en dan vastgespeld. 

Dan naai ik rondom met een normale stiksteek. Ik gebruik mijn BERNINA 330 met de antislipvoet nr 52 (Ik noem hem ook wel het anti-aanbakvoetje omdat het een teflon zool heeft). Het is belangrijk dat er altijd een opening blijft zodat de onderdelen nog gekeerd kunnen worden na het naaien dus ik naai niet helemaal rondom.

Als ik klaar ben met stikken, knip ik de hoekjes van de naadtoeslag af. Dit zorgt ervoor dat ik de onderdelen makkelijker kan keren, en hierdoor zal het mooier plat komen te liggen wanneer het omgekeerd en gestreken is. Niet te veel afknippen, want dan gaat de naad weer open natuurlijk 😉

Nu kunnen de onderdelen gekeerd worden. Ik strijk ze nu ook nog even zodat ze mooi plat worden. Dan ziet het er strakker uit. Op deze foto zijn ze nog niet gestreken.

In elkaar zetten

De basis van het strikje word gevormd door de grote rechthoek. Om de basisvorm te maken, knijp ik het in het midden samen en maak ik een paar mooie vouwen totdat ik vind dat het er netjes uitziet. Dan neem ik naald en draad en naai ik dit met de hand vast.

De twee ‘lintjes’ naai ik ook met de hand aan de achterzijde van het strikje. En het bandje dat er omheen komt stik ik ook eventjes vast.

Het bandje wikkel ik nu zo strak als het gaat om het strikje heen, en met een paar steken zet ik het dan vast aan de achterzijde.

En dan is het strikje klaar!

Voor mijn Black Cat DVA cosplay had ik in totaal 9 strikjes nodig, ik verschillende formaten. Het is dus eventjes wat werk, maar ze zien er ZO SCHATTIG uit als ze klaar zijn! 

De strikjes voor de haarband heb ik met een lijmpistool op een plastic haarbandje gelijmd. Het strikje op de halsband heb ik met een paar steekjes vastgezet op de halsband. En de andere strikjes zitten op de handschoenen, achterop de rok, en op de schoenen maar op deze foto zijn die niet te zien.

Bedankt voor het lezen! Hopelijk vond je het leuk 🙂 Er komen nog meer blogberichten over dit kostuum! O.a. over hoe ik de jurk maakte, de hoepelrok en de petticoat!

Moeilijkheidsgraad: Beginners
Tijd om te voltooien: een avond
Benodigd materiaal: denim, jeans
Benodigde producten:
BERNINA 330
BERNINA 330
Zigzagvoet met glijzool #52
Zigzagvoet met glijzool #52

Thema's met betrekking tot dit bericht , , , , , , , , , , , , ,

Link dit bericht Trackback URL

Gerelateerde inhoud die interessant voor je is

Commentaren op dit bericht

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beste bezoek(st)er van de BERNINA blog,

Om afbeeldingen bij de commentaarfunctie te publiceren, moet je je op de blog aanmelden. Hier kun je je aanmelden.

Ben je nog niet op de BERNINA blog geregistreerd? Hier kun je je registreren.

Hartelijk dank,

Jouw BERNINA blogteam